Gastblog: Hoe je het dierenrijk kunt introduceren bij kinderen

geplaatst in: Lifestyle | 0

In een tijd waar de natuur het zwaar te verduren heeft door het toedoen van de mens, is interesse, respect en bewustzijn voor de natuur zeer belangrijk. Het hele dierenrijk is afhankelijk van het welzijn van de natuur. Om ervoor te zorgen dat de volgende generatie betrokken is bij de dieren die in de natuur voorkomen kan speelgoed hier ook een rol is spelen.

Het dierenrijk bestaat uit miljoenen diersoorten

De aantal verschillende soorten dieren is talrijk. Tot nu toe zijn er zo’n 1.5 miljoen dieren vastgelegd door de wetenschap. Het totale aantal diersoorten op aarde wordt geschat tussen de 7 en 10 miljoen soorten te bevatten. Deze aantallen zeggen je misschien niet zoveel omdat ze ontzettend groot zijn. Maar waar het omgaat is dat het dierenrijk groot en fascinerend is en dat er zoveel te ontdekken valt.
Wist je dat dolfijnen elkaar bij naam roepen? Of dat een octopus in elke arm een hersenafdeling heeft zitten?
En dat honingbijen wel tweehonderd keer per seconden met hun vleugels slaan!? Wat zijn dit soort feitjes toch interessant.

De dierfiguren van Schleich

Je kan op verschillende manieren leren over dieren. Boeken en films over de natuur zijn leerzaam en leuk voor kinderen. Maar wat als een kind de verschillende dieren kan leren kennen terwijl het speelt!
Voor kinderen vanaf 3 jaar is het erg leuk om de speeldieren van het merk Schleich te ontdekken. Het Duitse merk heeft al tachtig jaar ervaring met het maken van speelfiguren. Deze ervaring zie je terug in de kwaliteit: de dieren zijn levensecht en voorzien van prachtige details. De huid van de olifant is rimpelig en voelt zo aan en ook glimmen de oogjes en neus van de grizzlybeer, wat het dier tot leven doet komen. Er zijn tientallen verschillende diersoorten te vinden in verschillende categorieën: boerderijdieren, paarden, wilde dieren en er zijn zelfs Schleich dinosaurussen. In de zeer populaire paarden serie zijn ook talloze accessoires en er is zelfs een Schleich paardenstal te vinden.
Wat het speelgoed zeer geschikt maakt is dat de figuurtjes vrijwel onverwoestbaar zijn, als je ze laat vallen of er zelfs per ongeluk op gaat staan blijven ze gewoon heel!

Leren met de Schleich dieren

De Schleich dieren zijn allereerst gewoon geschikt om de verschillende diersoorten te introduceren. Een kind kan zo de verschillende namen en verschillende soorten dieren leren. Vervolgens zou je ook met je kind kunnen kijken of het de verschillende dieren in categorieën kan plaatsen(alle zeedieren bij elkaar, vogels, of per land indelen).

Afhankelijk van de leeftijd kan je de juiste spelvorm kiezen, voor jonge kleuters is het misschien nog te moeilijk om per land of categorie in te delen. Maar het is bijvoorbeeld mogelijk om series te maken van klein naar groot of per kleur. Of wat dacht je van tellen met speelgoeddieren? Veel leuker natuurlijk!

Spelen is altijd leuk en wat leuk is krijgt de aandacht. Leren over het dierenrijk is niet alleen heel erg leuk maar ook belangrijk om de te zorgen dat de volgende generatie geeft om de natuur. Want het zou toch zonde zijn als we afscheid moeten nemen van zo veel prachtige diersoorten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.