Flaco is weer thuis!

geplaatst in: Huisdieren | 6

Flaco auto

Gisteravond belde de dierenarts me nog een keer op om te vertellen dat het goed ging met Flaco. Hij leek zich beter te voelen met de medicijnen en ze gingen hem weer proberen te voeren. Opgelucht ging ik naar bed. Slapen lukte me alleen niet goed. De dierenarts had gezegd dat ze me zou bellen als de situatie zou verslechteren en ik was bang dat ik de telefoon niet zou horen. Ik deed dus geen oog dicht, maar er werd niet gebeld.

Vanmorgen zou ik sowieso gebeld worden tijdens het telefonisch spreekuur. Toen de telefoon eindelijk ging, was ik bang voor wat er komen ging. Het viel mee! Flaco had weer gegeten en lag te spinnen. Ik mocht hem op komen halen. Hij zou geen medicijnen meer mee krijgen. Snel reden we naar de dierenkliniek toe met zijn reismandje.

Helaas was de situatie weer veranderd tegen de tijd dat we daar aan kwamen. Flaco mocht nog steeds met ons mee naar huis, maar kreeg wel medicijnen mee. Hij had last van diarree gekregen. Of dat door het eten kwam of dat hij echt een virus te pakken heeft gehad, is niet duidelijk. De dierenarts van zaterdag vond dat niet zo waarschijnlijk, maar die van vandaag was het met me eens dat het daar toch het meest op leek. Een virus wat vergelijkbaar is met een buikgriep. Als dat het geval is, zou hij snel weer de oude moeten zijn. Voor nu kregen we medicijnen mee voor zijn maag en darmen, samen met licht verteerbaar kattenvoer. In de hoop dat hij snel weer de oude zal zijn.

Het medicijnen geven wordt nog wat. De eerste keer haalde hij al flink naar ons uit. Precies zoals de dierenarts zei. Flaco is een voorbeeldige pati├źnt, tot je iets bij hem moet doen. Dan wordt hij vals. Nu begrijp ik best dat hij geen idee heeft wat hem overkomt en waarom ik hem een smerig goedje in zijn bek wil spuiten, maar leuk is anders. Toch hoop ik vooral dat hij snel weer helemaal de oude is, want dan hebben we helemaal geen medicijnen meer nodig.

De foto maakte ik vanmorgen in de auto. Huib wilde nog even snel wat halen bij de supermarkt en ik wilde Flaco vast even knuffelen, omdat ik hem gemist had. Die gekke kater ging er meteen vandoor en wilde de hele auto onderzoeken. Met zijn achterpoot schoof hij de ramen open en weer dicht en daarna verstopte hij zich in de kofferbak. Tot Huib de ruitenwissers aan zette aan de achterkant, toen stoof hij snel de reismand weer in. Gekke kater. Ik ben blij dat hij weer thuis is! <3

6 reacties

  1. Sanne

    Fijn dat hij er weer is en hopelijk is hij snel weer de oude Flaco!

    Wij laten de katten altijd gewoon los in de auto. We hebben ontdekt dat dit ze iets minder stress bezorgd dan in de reismand.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.