Filmen met je ogen

geplaatst in: Gezondheid | 13

Al weken klaag ik over hoofdpijn. ’s Avonds heb ik er het meeste last van, bijvoorbeeld als ik een boek zit te lezen op de bank, maar ook op stage is het vaak raak. Het is vermoeiend en ik heb geen idee waar het vandaan komt. Om me heen hoorde ik allerlei suggesties. Mijn broer heeft bijvoorbeeld sinds kort een bril, omdat hij er door flinke hoofdpijn achter kwam dat zijn ogen flink achteruit gegaan waren. Ik vroeg me af of dat bij mij ook zo zou zijn. Hoewel het niet goedkoop is om een leuke bril uit te zoeken, zie ik wel vaak mooie monturen. Ik stond er in die zin dus wel voor open. Daarom maakte ik deze week een afspraak bij de opticien.

Vanmiddag liep ik naar binnen om mijn ogen te laten opmeten. Het was druk in de winkel en het zou allemaal flink uitlopen. Een van de medewerkers had al wel tijd om vast een voormeting te doen. Ik liep met hem mee en ging zitten. Hij deed de meting en er kwam een bonnetje uit de printer rollen. Hij feliciteerde me met mijn goede ogen. Ik had namelijk geen afwijking. Leuk, maar waar komt die hoofdpijn dan vandaag? De huisarts en neuroloog hadden er al geen zinnige verklaring voor in 2012 en nu blijkt het ook niet aan mijn ogen te liggen? Ik vroeg hem of hij nog ideeën had. Hij gaf aan dat het hem wel was opgevallen dat ik nauwelijks met mijn ogen knipper. Dat heb ik eerder gehoord. Volgens hem kun je hoofdpijn krijgen als je ogen droog zijn. Hij legde het kort aan me uit.

“Je ogen zijn gemaakt om foto’s te maken van de wereld. Jij maakt er meer een film van.”

Knipperen dus. Ik herken het wel. Ik kan uren staren naar mijn computerscherm en ook als ik een boek lees, doe ik dat op een hele intense manier. Ik wilde natuurlijk wel weten hoe ik dat kan veranderen. Als ‘huiswerk’ kreeg ik mee dat ik één keer per dag een minuut bewust met mijn ogen moet gaan zitten knipperen. Dat voelt best maf, maar als het werkt, vind ik het prima. Nu hoop ik dus maar dat dit het is en dat mijn hoofdpijn vanaf nu minder zal worden.

13 reacties

 1. Serena

  Wow, ik ben de dochter van een opticien, maar dat heb ik echt nog nooit gehoord. Hoop dat het helpt!!!

  • Roxanne

   Ik heb het vaker te horen gekregen. Maar goed, mijn ogen zijn verder prima dus dat is fijn!

 2. Emmy

  Misschien moet ik me daar ook eens wat bewuster van zijn… je weet maar nooit, wie weet helpt het!

 3. Rianne

  lol.. ik zit hier nu als een gek te knipperen. zo irritant als je erop gaat letten hoe vaak je knippert hahaha
  maar ik hoop voor je dat het werkt!

 4. Riz

  Helpen oogdruppels daar niet een beetje bij ? sochtends en savonds gewoon een paar druppels?
  Maar ik merk het ook als ik achter de computer zit, dan ben ik ook heel intens aan het kijken en gaan mijn ogen vanzelf pijn doen. Ik heb zelf wel een bril, maar die kan het maar voor 80% verbeteren, waardoor 20% gewoon prut is.
  Het is wel altijd fijn om te weten dat je ogen het nog goed doen!

  • Riz

   En toen was ik te snel met plaatsen..
   Dit moest er nog bij

   Al is het in jouw geval dat ze het TE goed doen… 😉

   • Roxanne

    Pffff ja ze doen het allemaal goed. Ik wil gewoon alles zien! #nieuwsgierig

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.