Fake your own death

geplaatst in: Muziek | 4

Dit is best een depressieve titel voor een blog post, maar niemand hoeft zich zorgen te maken. Met mij gaat alles goed. Het is de titel van de laatste single van de band My Chemical Romance. Wie de band kent, weet dat ze wel vaker zulke titels geven aan hun nummers. Met de laatste single bedoel ik in dit geval niet de nieuwste. Nee, het is echt de laatste. Vorig jaar maakte de band al bekend dat ze ermee gaan stoppen. Dit jaar komt hun laatste album uit. Een best of met nog één nieuwe single: ‘Fake your own death’. Vanavond hoorde ik hem voor het eerst bij Domien op 3FM.

Het is jammer dat My Chemical Romance ermee stopt. In de zomer van 2007 maakte ik voor het eerst kennis met de band. Ik was op vakantie in Rhodos en wisselde muziek tips uit met een Schots meisje wat ik daar leerde kennen. Vanaf dat moment ben ik ze gaan volgen. In 2010 en 2011 zag ik My Chemical Romance live. In de Melkweg en in 013. Ik ben heel blij dat ik erbij was, want het was erg gaaf. In 2011 schreef ik nog dat ik ze graag nog eens zou zien. Helaas gaat dat niet meer gebeuren. Wat overblijft voor de fans zijn de herinneringen en natuurlijk de muziek. Nummers waar ik zeker naar blijf luisteren, zoals ik dat al jaren doe.

Dit is de laatste single. Stiekem hoop ik dat ze ooit nog nieuw materiaal op zullen nemen, maar zo niet, dan nemen ze in elk geval afscheid met een mooi nummer. Luister zelf maar en laat me weten wat je ervan vindt.

httpv://www.youtube.com/watch?v=tiJzCahaN8w

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.