Eindelijk weer Netflixen

De titel van deze blog post kan overkomen alsof we een tijd geen Netflix meer hadden in ons huis, maar niets is minder waar. Ik heb gewoon een hele tijd niet meer zelf gekeken. Marcel en Pel keken nog steeds hun favoriete programma’s, maar ik heb zelf eigenlijk maandenlang geen televisie gekeken. Ik had geen energie, geen concentratie en vaak hoofdpijn. Daarom had ik er ook helemaal geen zin in. Hoewel deze redenen nog niet echt weg zijn, heb ik het serie kijken toch wel weer opgepakt. Helemaal niets doen is ook saai. Of komt het gewoon omdat we een aantal gave (voor ons) nieuwe series ontdekt hebben?

Manhunt: Unabomber

Deze mini-serie telt 8 afleveringen en is een reconstructie van de ware gebeurtenissen rondom de zoektocht van de FBI naar de Unabomber,  Theodore ‘Ted’ Kaczynski. Hij was vanaf eind jaren ’70 verantwoordelijk voor verschillende bomaanslagen en bombrieven/pakketjes en werd op 3 april 1996 gearresteerd. In deze serie zie je enerzijds hoe FBI agent Jim Fitzgerald op een voor die tijd vernieuwende wijze aan de slag gaat met het profiel van de Unabomber. Anderzijds zie je hoe Ted en Jim elkaar ontmoeten na de arrestatie en hoe de confrontatie tussen deze twee heren verloopt. Elke aflevering wordt het duidelijker hoe de Unabomber na al die jaren ontmaskerd is en hoe de rechtszaak tot stand is gekomen.

Ik kende de zaak van de Unabomber niet en ging dus helemaal blanco het verhaal in. Uiteraard had ik op Google op kunnen zoeken wat er zou gebeuren en hoe het af zou lopen, maar ik was benieuwd naar de serie en aangezien die redelijk spannend was, heb ik het daarbij gelaten. We waren in een paar avonden door alle afleveringen heen, omdat we graag wilden weten hoe dit zou eindigen. Eenmaal aangekomen bij het einde van het seizoen was het verhaal ook afgelopen. We moesten dus meteen op zoek naar iets anders.

Lucifer

Pel koos voor Lucifer, ik had eerst mijn twijfels of ik dit wel leuk zou vinden, maar ik keek toch mee en raakte langzaam ook verslaafd aan deze serie. We zijn waarschijnlijk zo’n beetje de laatste mensen die aan deze serie beginnen, dus of ik nog uit moet leggen waar het over gaat? Kort door de bocht is het een serie over Lucifer Morningstar, de duivel himself, die zich gevestigd heeft in Los Angelos. Hij heeft een nachtclub geopend met de naam Lux en werkt hier samen met demon en bondgenoot Mazikeen. Lucifer ontmoet detective Chloe Decker van de LAPD en besluit dat hij haar wil helpen met het oplossen van politiezaken. Dit helpt hem zijn verveling te verdrijven, maar daarnaast is hij ook gefascineerd door Chloe en het feit dat ze immuun lijkt te zijn voor zijn krachten. Lucifer is heel open over zijn afkomst en over wie hij is, maar de meeste mensen denken dat hij een metafoor gebruikt en zij nemen dit niet serieus.

Waarom dacht ik eigenlijk dat dit niets voor mij is? Als ik bedenk welke boeken ik graag lees, dan is het urban fantasy genre toch best één van mijn favorieten. Wat komen daar in voor? Naast vampiers en weerwolven gaan ook veel van deze verhalen over engelen en demonen, dus waarom geen serie volgen over de duivel? Lucifer is in feite een spannende crime serie met een fantasy tintje. Dit geeft de serie een andere invalshoek dan andere crime series. Daarnaast is Lucifer niet alleen spannend, maar zit er ook een flinke dosis humor in. Lucifer is echt een typetje en de one-liners van zijn personage zijn hilarisch. Helaas zijn we inmiddels helemaal bij met deze serie en moeten we ons nu vermaken met slechts één aflevering per week.

The 100

The 100 serie van Kas Morgan stond eigenlijk op mijn boeken wishlist, maar aangezien ik nog veel boeken series heb liggen en ik wel benieuwd ben naar het verhaal, heb ik de eerste paar afleveringen van deze serie alvast gekeken op Netflix. The 100 is een post-apocalyptisch verhaal. Ongeveer een eeuw nadat de aarde verwoest is, worden 100 tieners terug gestuurd om te kijken of de planeet alweer bewoonbaar is.

Deze serie heeft al een aantal seizoenen, maar ik ben pas net begonnen aan seizoen 1. Ook gaat het kijken niet snel, omdat ik deze serie kijk zonder Pel, maar het ook niet aan wil zetten als Marcel thuis is. (Ik probeer toch altijd wel een beetje op te letten dat hij niet teveel heftige dingen mee krijgt, dus als hij wakker is, kijken we over het algemeen alleen kinderseries en sportwedstrijden.) Mijn eerste indruk is goed. Ik vind de hoofdpersoon leuk en ik ben benieuwd wat er gaat gebeuren. Of ik hier op korte termijn doorheen ga vliegen, weet ik niet, maar het is wel mijn bedoeling om The 100 te gaan volgen.

Deze series komen van Netflix. Daar buiten probeer ik een beetje bij te blijven met (seizoen 14 van) Grey’s Anatomy en ik heb nog flink wat afleveringen van The Gifted opgenomen van Fox die ik nog wil kijken. Nu nog wat tijd en energie vinden en dan komt het helemaal goed.

Welke series kijk/volg jij momenteel?

3 reacties

  1. sammie

    The 100 ben ik aan begonnen maar hebben we nog steeds niet afgekeken, we zitten in seizoen 3 inmiddels.
    Lucifer vind ik geweldig. Ik ben nu bij seizoen 2, afl 17 en de humor in de serie vind ik vooral erg leuk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.