EHBO aan baby’s en kinderen

geplaatst in: Gezondheid | 3

Twintig jaar geleden (o man, wat voel ik me oud als ik dat typ!) volgde ik op de basisschool een cursus jeugd EHBO. Ik weet nog dat ik het erg interessant vond. Ik keek daar echt naar uit. Ik heb vanaf dat moment altijd een vervolgcursus willen doen, maar het kwam er nooit van. Nu ik moeder ben, vind ik toch dat ik in ieder geval de basis moet beheersen. Daarom ging ik op zoek naar een cursus voor EHBO aan baby’s en kinderen. Deze vond ik op de website van het Rode Kruis.
ehbo aan baby's en kinderenIk schreef me in voor de workshop EHBO aan baby’s en kinderen. Het liefst volg ik de hele cursus, maar daar moet ik dan wel tijd voor kunnen vrij maken. Huib nam een ochtend vrij, zodat ik alvast de workshop kon volgen. In deze workshop leer je in drie uur iets over de de zeven meest voorkomende ongevallen bij baby’s en kinderen. (Bewusteloosheid, verslikking, huidwonden, verstuiking, brandwonden, hersenschudding en vergiftiging) Daarnaast krijg je een boek waarin eigenlijk alles staat wat je moet weten over EHBO aan baby’s en kinderen.

Op 1 december volgde ik de workshop. We waren met een groep van vier. Dat was fijn, want zo konden we overal goed op in gaan en al onze vragen stellen. Ook hebben we een aantal dingen samen geoefend. We plakten pleisters, legden verbanden aan, klopten de baby pop op haar rug en legden elkaar in de stabiele zijligging. Ik moet zeggen dat ik veel nieuwe kennis heb opgedaan. Hoewel ik de meeste dingen nooit nodig hoop te hebben, is het wel fijn om te weten wat je moet doen als er iets gebeurt. Ik hoop dat ik in 2016 de hele cursus kan gaan volgen, maar voor nu ben ik in ieder geval vast voorbereid op de kleine ongelukjes die ons ongetwijfeld te wachten staan in de toekomst.

3 reacties

    • Roxanne

      Als mama, maar ook als tante bijvoorbeeld ja. Mijn schoonzus wil hem ook gaan doen.

  1. patriciaD

    Ik heb de algemene ehbo en het is zoooooo fijn om echt te weten wat je moet doen! Ik ga volgend jaar denk ik (mits genoeg aanmeldingen) de echte kinder ehbo ook erbij doen maar met algemeen ehbo (nu voor gevorderden) behandelen ze ook baby en kind.
    Leuk leuk!! Welkom tot de club 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.