Eerste hulp bij tandjeshorror

geplaatst in: Espen, Mama | 0

Dat baby’s hard groeien, wist ik al. Espen groeit als kool, maar gaat ook snel met andere dingen. Zo had ik nog niet verwacht dat we nu al bezig zouden zijn met het leed wat tandjes krijgen heet. Bij Marcel kwam de eerste pas door toen hij al acht maanden was. Toen kwamen die krengen ook meteen allemaal tegelijk. Espen doet alles op zijn eigen manier (zoals elke baby ja), dus ook het tandjes krijgen verloopt anders. Toen hij net vier maanden oud was, zag ik iets zitten in zijn mond. Ik was verbaasd. Hij zal toch niet al een tandje krijgen? En dan ook nog een hoektand? Het leek er wel op. Ik belde de huisarts met de vraag of ze even mee wilde kijken. Ja hoor, het was echt een tandje. Die arme Espen wist niet wat hem overkwam. Wij zijn gelukkig wel een stuk beter voorbereid dan we twee jaar geleden waren.

Wat te doen

Met voorbereid bedoel ik dan vooral dat we wisten wat we moesten doen, maar we hadden nog geen spullen in huis. Dat was gelukkig zo geregeld. Bij Marcel was het echt even zoeken, maar uiteindelijk merkten we dat een combinatie van tandjesgel, zetpillen en een koude bijtring het beste werkte voor hem. Zetpillen had ik al in huis, maar voor de rest moest ik even het dorp in. De leuke bijtringen op de foto zijn van Difrax (links) en Hema (rechts).

Bijtspeelgoed

Ik had me ondanks dat ik voor de tweede keer moeder ben nog nooit verdiept in bijtspeelgoed en het nut daarvan. Marcel was niet zo’n bijter, maar Espen stopt momenteel alles in zijn mond om erop te kauwen. Ik had Sophie de Giraf wel eens voorbij zien komen op Instagram en verschillende blogs, maar ik had er nog geen ervaring mee. De vorm van dit bijtspeelgoed zag er handig uit en op Instagram zag ik baby’tjes die dit speeltje goed zelf vast konden houden. Het leek me het proberen waard. Ik heb voor Espen gekozen voor de super soft versie van Sophie met bijtring. Wat ik online had gezien, klopte. Espen pakte de giraffe meteen vast en begon te bijten. Sindsdien zijn Espen en Sophie onafscheidelijk.

Knuffelen

Je kunt kopen wat je wilt, maar uiteindelijk heeft je kleintje jou ook nodig als hij of zij zich niet lekker voelt. Ze snappen nog niet goed wat er aan de hand is. We knuffelen en troosten Espen dus zoveel we kunnen. Gelukkig is hij verder een vrolijke baby en kunnen we hem aardig afleiden door voor hem te zingen of met hem te spelen.

Heb jij nog tips voor ons of andere ouders om deze fase te overleven?

Ik heb de genoemde producten in dit artikel zelf aangeschaft. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.