Drie toffe bloggers die ik al 10 jaar volg

geplaatst in: Internet & Technologie | 0

In de afgelopen tien jaar heb ik niet alleen blog artikelen geschreven, maar ook gelezen. Er zijn bloggers begonnen, gestopt en sommigen zijn al die tijd gebleven. Hier zitten veel pareltjes bij. Het allerleukste aan iemand lang volgen, is dat je mee kunt leven, elkaar ziet groeien en dat je allerlei veranderingen mee leest. Er kan zoveel gebeuren in tien jaar tijd! Toen ik nadacht over welke blogs ik echt al heel lang volg, kwamen er eigenlijk meteen drie namen bij me op. Deze drie bloggers wil ik dan ook wat extra aandacht geven vandaag. Het leuke is, dat ze alle drie over hele verschillende onderwerpen schrijven en dat ze dit allemaal op hun eigen manier erg leuk doen.

 

Marieke Blogt

Ik leerde Marieke kennen via Twitter, samen met een heleboel andere lieve mensen. Toen waren we nog jong en hadden we net onze mannen leren kennen. Later volgde ik haar verhalen over haar olijke duo, haar twee leuke kinderen. Nu ik zelf ook moeder ben, zijn die verhalen ook steeds herkenbaarder geworden. Zo schrijft ze niet alleen vrolijke verhalen met mooie foto’s van haar gezin, maar durft ze ook de eerlijke verhalen te delen met de wereld. Moeder zijn is wat mij betreft één van de zwaarste banen, een grote verantwoordelijkheid en veel zorgen, maar ook eentje met veel liefde. Het vraagt soms veel van ons om alle ballen in de lucht te houden, maar niet iedereen durft daar open over te schrijven. Ik heb Marieke leren kennen als een lieve en zorgzame vrouw en ik lees haar blog graag!

Zon en Maan

Ik heb Emmy op Twitter leren kennen toen ik voor het eerst meedeed aan NaNoWriMo. Uiteraard schreef ik niet alleen in mijn document, maar er werd ook volop gekletst en statistieken gedeeld via de hashtag. Zo ben ik veel mede wrimo’s gaan volgen op Twitter en dat is natuurlijk gezelliger dan alleen schrijven. Door de jaren heen ben ik Emmy’s blog blijven lezen. Ze schrijft over boeken, maakt fantastische illustraties en ik vind haar super creatief. Ik heb veel respect voor de hoeveelheid boeken die ze leest. We lezen beide graag fantasy verhalen en als zij een recensie schrijft, weet ik dat ze eerlijk is en ook kritisch, maar ook dat we vaak hetzelfde vinden van bepaalde boeken. Kortom, wil ik weten of ik een boek wel of niet moet kopen, dan hecht ik zeker waarde aan haar mening. Verder delen we hier en daar wat gemeenschappelijke interesses en komen we elkaar soms tegen op bookish of nerdy festivals. Na tien jaar mee lezen heb ik haar ook zien groeien van studente naar een volwassen vrouw, mama van een lief, klein meisje en schrijfster van haar geweldige debuut Supernerd. Ben jij op zoek naar een origineel fantasy verhaal van Nederlandse bodem met een vrouwelijke hoofdpersoon die absoluut anders is dan alle andere, dan kan ik je dit boek van harte aanbevelen.

Marcella Molenaar

Baal jij er ook zo van dat je dit jaar niet op reis kunt? Marcella is het ongetwijfeld helemaal met je eens. Zij schrijft al jaren prachtige reisverslagen en samen met haar man reist ze het liefst de hele wereld over. Ze maakt hierbij mooie foto’s en video’s en legt alles vast op haar blog. Hier vind je dus genoeg inspiratie om even bij weg te dromen, nu je zelf niet op reis kunt gaan. Ook nu zit Marcella trouwens niet stil. Met haar positieve instelling weet ze ook tijdens corona haar weg te vinden. Hoewel er veel niet kan en mag, zijn er altijd dingen die wél kunnen. Nederland heeft tenslotte ook prachtige plekjes die ontdekt kunnen worden en daarom blijft er genoeg over om over te schrijven.

Ik ken Marcella zelf al veel langer dan tien jaar. In 2003 begonnen we beide met bloggen bij web-streepje-log en we hebben elkaar ook meerdere keren ontmoet. We hebben beide communicatie gestudeerd. Verder zijn onze levens een hele andere kant op gegaan, maar het is gaaf om te zien hoe zij haar eigen blog niche gevonden heeft. Zelf heb ik een hekel aan vliegen en zie ik qua reizen naar sommige gebieden alleen maar beren op de weg, dus deze huismuis blijft lekker thuis en leest gewoon mee vanaf de bank!

Drop je eigen link

Er zijn veel meer leuke blogs om te volgen, teveel om op te noemen. Ik heb voor dit lijstje gekozen voor de drie vrouwen die ik al het langst volg. Hier zou ik uiteraard nog een heleboel anderen aan toe kunnen voegen.

Welke bloggers volg jij al heel erg lang? En van wie zou ik echt eens wat artikelen moeten lezen? Drop je linkjes in de comments.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.