Doe even normaal

geplaatst in: Film, TV & Theater | 3

Doe even normaal 2Bron

Vorige week keek ik elke avond naar een aflevering van de serie ‘Doe even normaal’, een serie over psychiatrische aandoeningen. Televisie programma’s over dergelijke onderwerpen hebben al snel mijn aandacht. De afleveringen van vorige week gingen over borderline, ptss, schizofrenie, bipolaire stoornis en autisme. Ik vind psychologie erg interessant en ik heb niet voor niets stage gelopen bij Stichting Borderline. Ik besloot al meteen dat ik de serie wilde kijken.

Elke avond zat ik geboeid te kijken. Hoewel ik al behoorlijk veel weet over de onderwerpen is er altijd wel wat nieuws te leren. Verhalen van mensen zijn ook altijd net weer even anders. De hoofdpersonen worden in de serie gevolgd in hun dagelijks leven. De interviews komen heel open en eerlijk op mij over. Het enige wat ik erg jammer vind, is dat de afleveringen maar vijfentwintig minuten duren.

Ik hoop dat er veel mensen kijken naar deze serie, zodat ze wat meer kennis opdoen over de verschillende psychiatrische aandoeningen en de gezichten die hierbij horen. Hoewel één televisie serie de wereld niet zal veranderen, zou het wel fijn zijn als dit uiteindelijk zou leiden tot een klein beetje meer begrip en respect voor elkaar. We zijn tenslotte allemaal mensen. De één heeft alleen een net wat andere gebruiksaanwijzing dan de ander.

Ben je benieuwd geworden naar dit programma? ‘Doe even normaal’ wordt de hele week nog uitgezonden op NPO2 om 19.25. Deze week gaan de afleveringen over depressie, angst, tbs, delier en ouderenpsychiatrie. Wil jij de afleveringen van vorige week terug kijken? Dan kan op tv uitzending gemist

3 reacties

  1. Sanne

    Dat mensen met een psychische aandoening al snel niet begrepen worden is ook mijn ervaring. Helaas…
    Misschien dat er bij iets meer mensen een ander beeld wordt gevormd als ze zulk soort programma’s bekijken. Al blijf je natuurlijk altijd kortzichtige mensen houden.

    • Roxanne

      Ja daar ontkom je helaas niet aan, maar elke persoon die zijn mening kan bijstellen is er toch weer één.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.