Dochter Vermist – Mikaela Bley

geplaatst in: Boeken en ander leesvoer | 0

dochter-vermistTitel: Dochter Vermist
Auteur: Mikaela Bley
Uitgever: AW Bruna Uitgevers
ISBN: 9789400506602
Genre: Thriller
Aantal pagina’s: 334
Waardering: ★★★★★

Vorige week was ik bij de VIP-voorstelling van The Girl On The Train die georganiseerd was door Bruna. Het boek Dochter Vermist zat in de goodiebag die we die avond kregen. Ik was net aan het nadenken over welk boek ik zou gaan lezen en besloot hier direct in te beginnen.

Waar het boek over gaat

‘De dood, de dood, de dood,’ fluisterde Ellen toen hij buiten gehoorsafstand was. Maar het was al te laat. Haar paniek werd alleen maar groter.
Stockholm. Op een koude, regenachtige vrijdag in mei, verdwijnt het achtjarige meisje Lycke spoorloos. Alleen haar rugzakje wordt gevonden…
Op een steenworp afstand, in het hoofdkwartier van televisiezender TV4, volgt misdaadverslaggever Ellen Tamm het nieuws over de verdwijningszaak met grote belangstelling.
Ellen raakt geobsedeerd door de zoektocht naar Lycke. Met elk uur dat verstrijkt voelt ze zich machtelozer. Gefrustreerd door corrupte politieagenten, het vreemde gedrag van de gescheiden ouders van Lycke en de ontmoedigende opmerkingen van haar collega’s probeert ze haar eigen emoties onder controle te houden en de zaak zo professioneel mogelijk te benaderen. Echter, Lyckes verdwijning raakt haar persoonlijk, door een gebeurtenis in haar eigen leven. De zaak dwingt haar de confrontatie aan te gaan met haar verleden.
De tijd dringt. Waar is Lycke?

Wat ik van het boek vond

Dochter Vermist is een spannend debuut van Mikaela Bley. Ik kan niet anders zeggen dan dat ik genoten heb van dit verhaal. Er is een meisje vermist, maar de hele sfeer hier omheen is erg raar. Ellen is een journaliste die vanwege haar verleden teveel betrokken is bij dit voorval en die zelf bedreigt wordt. Heeft de ontvoerder van Lycke hier iets mee te maken? Of is dat iemand anders?

Dan is er de familie van Lycke. Haar ouders zijn gescheiden en de nieuwe vrouw van haar vader kan niet goed met het kind overweg. Dit maakt haar echter geen misdadiger. Toch lijkt er iets aan de hand te zijn met de familie. De moeder van Lycke is te koel, haar vader gedraagt zich vreemd en dan is er nog een nanny. Of heeft de tennisleraar iets met deze zaak te maken? En wie was Lycke nu eigenlijk? Niemand lijkt veel over haar te weten. Dat is best raar voor een meisje van acht.

Als lezer had ik na een tijdje wel een vermoeden van wie de dader kon zijn, maar ik kon dit niet helemaal rijmen met de andere gebeurtenissen in het boek. Het was dan ook echt tot het einde aan toe spannend hoe de hele zaak in elkaar zat. Niet alleen is het boek spannend, maar er zit ook een flinke dosis emoties in. Dat vond ik zeker een pluspunt.

Goodreads geeft aan dat dit boek het eerste deel is van een reeks boeken over journaliste Ellen Tamm. Momenteel is er nog geen tweede boek, maar mocht dit er komen, dan ben ik toch wel benieuwd naar een aantal losse eindjes in het levensverhaal van Ellen en hoe die zich verder gaan ontwikkelen.

Het boek Dochter Vermist is onder andere verkrijgbaar bij bol.com. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.