Diergaarde Blijdorp

geplaatst in: Reizen & Vakantie | 5

De plannen voor deze zomer hebben we drastisch aan moeten passen. Vanwege drukte bij Huib op het werk hadden we opeens van drie weken vakantie samen opeens maar een paar vrije dagen. Daar moeten we dan wel het beste van maken. Afgelopen vrijdag had ik vrijkaartjes geregeld voor een middagje dierentuin. We gingen samen naar Blijdorp. De laatste keer dat ik Blijdorp bezocht, is zeker tien jaar geleden en daarom was ik heel benieuwd of ik het nog zou herkennen.

EnecoVanaf 15:00 uur mochten we naar binnen bij Blijdorp. Helaas was het slecht weer, maar daar lieten we ons niet door tegen houden. Ik was mijn jas vergeten en leende een vest van Huib wat nog in de auto lag. Dat maakte me meteen al vrolijk, want ik paste zijn vest gewoon en eerder lukte dat nooit. Dat was duidelijk een non-scale victory! Daarnaast zette ik mijn zwarte petje op tegen de regen.

Vrolijk wandelden we de dierentuin in. Op een paar buien na was het goed te doen. Af en toe stonden we voor een verblijf waar het dier zich verstopt had voor de regen, maar we hebben de meeste dieren gewoon gezien. Inclusief mijn favorieten: de wilde katachtigen zoals de tijgers en panters.

BlijdorpNa een rondje buiten te hebben gelopen, doken we het Oceanium in. Ik vind het prachtig om de vissen te zien zwemmen. Het was wel een beetje druk binnen en we moesten uitkijken dat we niet struikelden over de kinderen en kinderwagens, maar dat nam niet weg dat de vissen de moeite waard waren om te zien. Ik vond de roggen vooral leuk. Ze leken je hand te volgen en zwommen steeds omhoog langs het glas. Dat leverde leuke foto’s (en filmpjes) op.

OceaniumNa de dierentuin sloten we de dag af met een etentje bij La Place. Dat was makkelijk, omdat ik gewoon een soepje kon pakken terwijl Huib ook genoeg kon eten. De winkels waren nog open, dus na het eten sleepte ik Huib nog even mee voor een rondje winkelen bij onder andere Primark en Big Bazaar. En zo kwam ik thuis met een nieuwe pyjama en ruim 16,000 stappen op mijn stappenteller. Wat mij betreft was het een geslaagde dag!

 

5 reacties

 1. Joyce

  Leuk! Blijdorp is een mooie dierentuin. Ik ben er 2 jaar terug voor het eerst geweest. Joost heeft als kind een abonnement op Blijdorp gehad, dus herkende veel, maar er was ook veel veranderd.

  Zelf ben ik heel veel in Dierenpark Amersfoort te vinden, heb daar een abonnement. Maar Blijdorp wordt dit jaar ook zeker nog bezocht! šŸ™‚

  Enne, wat goed dat je het vest van je vriend aan kon! šŸ˜€

  • Roxanne

   Wij gingen toen ik klein was altijd naar Rhenen! Daar hadden we een abonnement. Daar wil ik dus ook weer eens heen.

 2. Sanne

  Hier wel vakantie, maar door alle drukte nog niet toe gekomen aan de dagjes weg. Nou ja, de kaartjes zijn geldig tot december dus wat dat betreft komen we nog wel in Artis dit jaar. Waarschijnlijk gaan we gewoon het weekend begin september, want volgende week begint hier de school weer en moet de kleine meid weer dagelijks naar school. Een uitje moet dus in het weekend want ze gaat wel mooi met ons mee.

 3. Sanne

  Nou, ik geloof dat ik Artis toch maar binnenkort moet gaan doen… Straks kom ik waarschijnlijk nooit meer in Amsterdam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.