De Kraaien in Tivoli de Helling

geplaatst in: Muziek | 0

Op donderdag 24 maart stonden De Kraaien in Tivoli de Helling. Een aantal weken geleden vroeg de buurvrouw op Facebook wie er zin had om met haar mee te gaan. Wij wij wij! Ja, het is misschien een beetje apart, maar ‘Ik vind je lekker’ van de Kraaien is hét nummer van Huib en mij. Wij doen tenslotte niet aan romantisch, dat is veel te standaard. Dit nummer is gewoon een dingetje bij ons in huis en dat vind ik alleen maar leuk! Kortom, een leuk idee om ze eens live te gaan zien.

Eigenlijk was dat niet de eerste keer, want we hadden de Kraaien al een keertje gezien bij Serious Request in Leeuwarden, maar dat was alweer een hele tijd geleden. Kortom, we kochten kaartjes. Afgelopen donderdag brachten we de baby bij mijn ouders en we gingen met z’n drieën naar Tivoli de Helling toe.

Kraaien album tour 2016Bron

Van tevoren had ik echt geen idee wat ik moest verwachten. Wat voor een mensen zouden er komen? Zijn we weer eens de oudste in de zaal of valt dat wel mee? Dat het een feestje zou worden, dat leek me in ieder geval wel. Verder was het publiek behoorlijk gemengd qua leeftijd, dus dat oud voelen viel ook mee. Dat scheelt dan meteen weer! (Ik ben tenslotte al een tijdje geen 16 meer, zullen we maar zeggen.) Kortom, we kwamen binnen, bestelden een biertje en besloten het verder af te wachten.

Aan de support act (Wunterschlaus) wil ik niet teveel woorden vuil maken. Eigenlijk vond ik het zo slecht dat het weer grappig werd. Ik heb in ieder geval gelachen, laten we het daar maar op houden. Misschien gewoon niet zo mijn smaak (maar kom op, een onderzeeër met een zwembad erin? Waar heb je het dan nog over?) Ik stel voor dat die lui dat station even gaan zoeken dat ze kwijt waren en dan lekker op de trein stappen. Klaar. Over. En we gaan door! Het kon duidelijk alleen maar beter worden.

En dát was ook zo! Ik vond het super. Ja, ook daar heb ik eigenlijk niet zoveel woorden voor nodig. Je hebt bandjes waarbij je net zo goed thuis een cd op kunt zetten, maar dat is bij de Kraaien zeker niet het geval. Ze staan op het podium met een hele bende kraaien die muziek maken, dansen, foto’s maken of er gewoon voor zorgen dat het feestje een feestje blijft. De zaal was niet helemaal stampvol en moest daardoor misschien even op gang komen, maar zelf vond ik het eigenlijk ook wel heel lekker dat er gewoon ruimte was om te staan, heen en weer te lopen naar de bar, mee te bewegen en uiteindelijk zelfs te dansen en springen. Even helemaal los, geen mama zijn, maar lekker opladen. Dat kan echt lekker zijn!

Normaal gesproken probeer ik altijd om tijdens een optreden foto’s te maken die ik bij mijn artikel kan plaatsen, maar dat is me nu niet gelukt. Ik heb wel een stukje gefilmd tijdens ‘Ik vind je lekker’ en ik denk dat het de sfeer wel goed weergeeft. Dat is misschien zelfs nog wel leuker!

Vind je de Kraaien leuk en wil je ze ook graag een keer live zien? De album tour van hun album Goud is pas op de helft, dus wie weet komen ze nog bij jou in de buurt langs!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.