Dash & Lily

geplaatst in: Film, TV & Theater | 1

Op woensdagochtend zijn Marcel en Espen naar school en de peuterspeelzaal toe. Normaal gesproken gebruik ik die tijd om snel een hoop dingen te doen die nog op mijn to do lijst staan, maar gisteren had ik daar echt even geen energie voor. Ik kroop op de bank met een kop thee en opende Netflix. Ik kreeg de trailer van Dash & Lily voor mijn neus als aanrader en ik was eigenlijk meteen nieuwsgierig naar deze serie.

Dash & Lily

Deze serie is gebaseerd op het boek Dash and Lily’s book of dares. Ik heb het boek niet gelezen, dus mijn mening is puur gebaseerd op de Netflix serie. Ik vond het plot echt geweldig. De vrolijke en optimischtische Lily gaat een eenzame kerst tegemoet. Ze is dol op kerst met haar familie, maar haar ouders en opa zijn op reis en ze verveelt zich. Ze wil helemaal niet alleen zijn met kerst. Samen met haar broer bedenkt ze een speurtocht door haar favoriete boekwinkel. Ze zet het notitieboekje op de plank naast haar lievelingsboek. Op de cover staat nu ‘Do you dare?’

Dash heeft een hekel aan kerst. Hij heeft zijn ouders voorgelogen en wil de kerstdagen het liefst alleen doorbrengen met pizza’s en films. In de boekhandel is hij degene die het boek vindt en opent. Dat schopt zijn planning in de war. Door middel van raadsels op te lossen en opdrachten uit te voeren, ontstaat er een zin. Of eigenlijk een vraag. Nu is Dash aan de beurt. Gaat hij de uitdaging aan? Het antwoord is natuurlijk ja, anders zou het een erg kort verhaal zijn. Dash en Lily blijven elkaar uitdagen en hebben dus alleen contact via het notitieboekje. Zo leren ze elkaar steeds beter kennen en komen ze beide uit hun comfort zone. Is een vriendschap op papier genoeg om elkaar écht te leren kennen en klikt het ook in het echte leven?

Wat ik van de serie vond

Ik kan hier redelijk kort over zijn. Ik ben echt een sucker voor (romantische) young adult verhalen en Dash & Lily was absoluut een heerlijke feel-good serie. Ik begon ’s morgens met kijken en heb alle acht afleveringen achter elkaar gekeken. Stap voor stap krijg je vanuit het oogpunt van zowel Dash als Lily te zien hoe het verhaal loopt. Er zit lekker veel vaart in, maar tegelijkertijd genoeg details. Ik werd er helemaal in mee gezogen en was zo benieuwd hoe het af zou lopen. Natuurlijk zijn bepaalde gebeurtenissen behoorlijk cliché, maar dat zijn anderzijds precies de ingrediënten die een romcom zo heerlijk maken om naar te kijken. Kortom, als je daar – net als ik – van houdt, dan is dit echt een heerlijke serie om te kijken.

Welke film of serie zou jij aanraden om in de kerststemming te komen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.