Dag Cactus, hallo Captur

geplaatst in: Life | 3

Twee jaar geleden haalden we onze nieuwe auto op. We hadden ervoor gekozen een Citroên C4 Cactus te leasen. De Cactus sprak ons vooral aan vanwege zijn mooie uiterlijk (ik weet dat niet iedereen het een mooie auto vindt, maar ik wel!) We zetten dus onze eerdere ervaringen met dit merk opzij en gingen ervoor. Inmiddels is het contract afgelopen en het was dus tijd voor een nieuwe auto. Over één ding werden we het eens, het werd geen Citroên meer. De Cactus rijdt prima, maar er zitten ook wel wat nadelen aan. Wat het wel moest worden, wisten we niet. We waren het ook niet helemaal met elkaar eens en besloten dan maar een aantal auto dealers te bezoeken zodat we de auto’s van dichtbij konden bekijken.

Hebben we een auto nodig? Ik vind van wel. Ik schreef eerder dat ik prima zonder auto kan en dat ik er geen nodig heb, maar dat is wel veranderd. We hebben inderdaad geen twee auto’s nodig, omdat Pel tegenwoordig met de trein naar zijn werk gaat, maar ik kan overdag echt niet meer zonder. Met twee kinderen, waarvan er eentje aan de andere kant van het dorp naar de peuterspeelzaal gaat, vind ik het onhandig om er geen te hebben. Dat heeft ook te maken met het feit dat we naar Vleuten verhuisd zijn. In Utrecht pakte ik net zo lief de bus, maar binnen Vleuten is dat geen optie. En fietsen is ook niet echt aan mij besteed. Zeker niet met twee kinderen. Dus gingen we op zoek naar een opvolger voor onze Cactus.

Zelf wilde ik graag kijken bij Seat. Een paar jaar eerder wilde ik heel graag een Seat Ibiza station, maar deze auto wordt niet meer gemaakt. Ik vond de Arona ook mooi, maar deze is het niet geworden. Opel had wat mooie auto’s staan die een stuk goedkoper waren, maar ook die zijn het niet geworden. Uiteindelijk kozen we voor de Renault Captur. Deze auto hebben we eerder gehad en eigenlijk is dat gewoon heel goed bevallen. Hij rijdt lekker en is erg compleet met al zijn opties. Deze moest het dus worden. In november hakten we de knoop door. Het was de bedoeling dat de auto in januari klaar zou staan, maar de levertijd werd helaas uitgesteld naar het voorjaar. Dat was even balen. Gelukkig kwam de Renault dealer met een fijn alternatief om de tijd te overbruggen. We mochten dit weekend een andere Captur ophalen, zodat we niet zonder auto komen te zitten.

De komende weken rijd ik dus rond in een zwarte Renault Captur in afwachting op onze eigen nieuwe auto.  Ik ben blij dat we voor een Renault hebben gekozen. Ja, een Citroên rijdt prima, maar ik vind het verschil erg groot. Toen ik gisteren de Captur startte en weg reed, dacht ik na een paar minuten alweer ‘Dit is een fijne auto!’ Ik heb echt het gevoel dat ik in deze auto meer overzicht heb, een kleinere dode hoek en dat het rijden makkelijker gaat. Hoe dan ook, ik ben blij met onze keuze en ik kan niet wachten op de auto met alle opties die we zelf gekozen hebben.

3 reacties

  1. Jenn

    Mooie auto! Grappig, ik heb zelf ook op de valreep mijn auto vervangen, en ik zie verschillende bloggers en twitteraars die ik volg met een nieuwe auto 🙂 Veel rijplezier!
    Jenn recently posted…En de winnaar is…My Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.