Couples Therapy

geplaatst in: Internet & Technologie | 0

Voor mijn gevoel zijn podcasts iets van de zeroes. Het was een medium dat ik nooit goed begrepen heb en waarvan ik dacht dat het allang uitgestorven was. Niets is minder waar. Anno 2018 is het fenomeen podcast er weer (of nog steeds?) Sterker nog: Ik heb een podcast ontdekt die ik geweldig vind en die ik absoluut ga volgen: Couples Therapy. Omdat ik er zo enthousiast over ben, wil ik dat graag met jullie delen.

De stem van Casey Neistat is hier in huis bijna dagelijks te horen. Pel volgt zijn vlog al erg lang en inmiddels ben ik eraan gewend dat we ’s avonds even kijken of er een nieuwe Daily Vlog van Casey online staat. Eerder deelde hij werkelijk alles wat hij deed en tegenwoordig gaan de vlogs meer over zijn nieuwe bedrijf 368. Candice Pool is Casey’s vrouw. Zij is soms ook te zien in de vlog, maar ik wist eigenlijk niet veel van haar. Couples Therapy is echt iets wat ze samen maken en ik was er wel nieuwsgierig naar.

In de vlog deelt Casey dus al veel over zijn leven, maar in de podcast zijn Candice en Casey erg open over hun relatie en hun leven. Ik vind het mooi als mensen dat kunnen. Als je alles deelt, ben je toch kwetsbaar. In dit geval vind ik veel dingen ook ontzettend herkenbaar en daarom is het niet alleen interessant om naar te luisteren, maar lig ik ook regelmatig dubbel van het lachen. Hoewel ik dus al een aardige tijd mee kijk naar de vlog van Casey, heb ik nu pas het gevoel dat ik hem een beetje ‘leer kennen’. Juist de interactie zorgt ervoor dat zij als persoon meer tot leven komen.

Ik merk in ieder geval dat ik veel herken. Candice en Casey zijn twee dertigers die met hun jonge dochter in de grote stad wonen. Ze komen uit hele verschillende families en hebben een andere achtergrond. Dat zorgt enerzijds voor onbegrip en anderzijds kunnen ze veel van elkaar leren. Ze staan hier allebei ook open voor en doen hun best de ander te begrijpen. Daar is soms professionele hulp voor nodig, maar het feit dat ze die aan durven nemen, maar ze in mijn ogen alleen maar sterker. Een relatie is (soms) hard werken, maar dat maakt je samen sterker.

De podcast heet Couples Therapy en Candice en Casey praten overal erg openhartig over, ook over mental health en therapie. Dat vind ik verfrissend. De podcast gaat niet alleen over ‘zware’ onderwerpen, want ze hebben het ook over hun gezin, hun dochtertje, vrienden en werk. Ze hebben beide een eigen bedrijf opgericht en gaan hier erg verschillend mee om. De manier waarop Candice haar werk beschrijft en hoe dat voor haar voelt, vind ik zelf enorm herkenbaar.  Ik vind het leuk dat zij op deze manier meer in beeld is en ze lijkt me echt een geweldige vrouw. Ik ben heel benieuwd wat dit stel nog meer te vertellen heeft en wat ik daar nog van kan leren. Tot nu toe zetten ze me wel aan het denken en daar houd ik zelf wel van.

Couples Therapy komt elke vrijdag online en is onder andere te beluisteren via Spotify en iTunes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.