Commerciële communicatie

geplaatst in: Werk & studie | 4

“Het wordt tijd dat jullie de werkelijkheid eens gaan zien als iets dat niet vast staat.” 

Met deze zin begon vanmiddag het eerste college van het vak conceptueel denken. Wat volgde was een les die je zou kunnen omschrijven als een tikkeltje chaotisch. Twee docenten die elkaar onderbraken, aanvulden en dit op zo’n natuurlijke manier deden dat het af en toe meer op een comedy leek dan een college. Alsof ze wisten dat ik in het lokaal zou zitten. Mijn aandacht hadden ze in ieder geval. De les ging over creativiteit, marketing, merken en concepten. Onderwerpen waarmee we de komende weken aan de slag gaan.

Het nieuwe blok is begonnen. Ik volg dit blok de afstudeerrichting commerciële communicatie (alleen is het voor mij niet mijn afstudeerrichting, maar een keuzemodule), met vakken als marketing, conceptueel denken, marketingcommunicatie en strategie. Het is niet de richting die ik na mijn studie op wil, maar er zitten wel veel dingen in die ik voor mijn gevoel wel kan gebruiken. Uiteindelijk gaan we na vier weken college aan de slag met een pitch. Een project, zoals altijd, maar dan met een wedstrijdelement. Wie komt er met het beste concept? Voor welk team zal de opdrachtgever gaan kiezen?

Ik ben benieuwd hoe dat zal gaan. Normaal gesproken zijn er meerdere klassen voor deze module, maar dit blok is er maar één klasje. We zijn niet met veel. Zelf vind ik dat wel fijn en overzichtelijk. De eerste indruk is dus goed. Ik denk wel dat we het na deze week behoorlijk druk gaan krijgen. Met 15 contacturen per week, vier dikke studieboeken en een pittig project zal ik waarschijnlijk vaker op de HU te vinden zijn dan ooit. Mocht het dus een beetje stil zijn hier de komende weken, dan zit ik braaf met mijn neus in de studieboeken!

4 reacties

  1. Sandra

    Heel veel succes met het doorspitten van de studieboeken. Een slimme meid is op haar toekomst voorbereid, zeggen ze toch….

  2. Mich

    Oh gaaf zeg! Dat vond ik altijd wel leuke onderdelen van de studie, de momenten dat je in teams tegen elkaar gaan strijden. Ik werd er altijd heel competitief van. GO ROX! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.