Change of plans

geplaatst in: Familie, Life | 13

Dit weekend had ik drie dagen vrij. Ik had geen plannen gemaakt, omdat ik graag verder wilde schrijven aan mijn verhaal voor NaNoWriMo. Toch is het plan veranderd. Mijn nichtje was in de buurt en omdat ze in Leeuwarden woont, zie ik haar niet zo heel vaak. Ze bleef onverwachts een nachtje slapen. Met mijn nichtje is de dag zelden saai. Uiteindelijk zijn we vrijdagavond bij mijn ouders naar The Voice of Holland gaan kijken. Zaterdag besloten we dat het wel gezellig was om even de stad in te gaan. Daar hadden we afgesproken met mijn broer en zijn vriendin. Bij café Olivier dronken we warme chocolademelk met slagroom en we bleven zo lang zitten dat we daar ook geluncht hebben. Na nog een rondje door de stad gelopen te hebben, op zoek naar een winterjas (die ik niet gevonden heb), plofte ik thuis op de bank neer. Mijn nichtje moest er weer vandoor, omdat ze ’s avonds weer andere plannen had. Ik vond het prima om gewoon thuis te blijven. Er was voetbal op tv, de DVD van Grey’s Anatomy seizoen 5 zat nog in de DVD-speler en mijn boek lag op tafel.

Uiteindelijk had ik dus nog best een druk weekend. Ik ben behoorlijk moe, maar heb een leuk weekend gehad. Ik bedacht me weer eens dat ik spontane afspraken toch het allerleukst vind. Dan heb ik geen tijd om erover na te denken of er tegenop te zien en kan ik er gewoon van genieten. Dat is ook één van de redenen waarom ik soms bewust geen afspraken maak in het weekend. Dan is er nog ruimte om op de dag zelf te kiezen ik wil doen. Gelukkig komt er na de zaterdag nog wel de zondag. Nu heb ik alsnog een dag om uit te rusten van deze drukke week!

13 reacties

 1. Petra

  Wat leuk dat je nichtje onverwachts langskam. Gezellige boel zo 🙂 En lang leve een langer weekend, want zo heb je toch nog een dag om uit te rusten.

 2. Lauradenkt

  Ik weet eigenlijk niet waar je woont, maar is dat Olivier in Utrecht? Heb daar wel eens gegeten en het is heel mooi daar, maar werd gek door die galm 😛

  • Roxanne

   Ja precies, die Olivier! Ik woon in Utrecht. Ik kom er niet vaak maar mijn broer koos het uit en ik vind het allemaal prima. De chocolademelk was erg lekker 😉

 3. Serena

  Lekker toch, die onverwachte dingen? Die vind ik ook vaak het leukst…
  Wat ga je met je geschreven verhaal doen?

  • Roxanne

   Ik heb nog geen idee! Dit jaar heb ik voor het eerst wel een goed gevoel bij het thema en het concept maar het is echt nog lang niet goed genoeg geschreven. Als ik het na november echt af wil maken dan gaat daar heel veel tijd in zitten en of ik dat heb naast mijn afstudeeronderzoek dat weet ik niet. Ik vind het schrijven wel erg leuk dus ik merk het wel.

 4. Daan

  Als het zelden saai is, hoe kun je dan besluiten om naar een intens saai programma als TVOH te kijken? 😉

 5. Sandra

  Dat is iets waar ik nou helemaal niet tegen kan… dingen die onverwachts gebeuren. Want dat betekent dat ik mijn schema van die dag helemaal moet gaan omgooien en ik dus niks af krijg van wat ik wou gaan doen.

  Gelukkig heb je heerlijk genoten en neem je de ontspanning tussen het studeren wel.

  • Roxanne

   Het zou niet elke week zo moeten gaan, maar als het soms gebeurt, dan kan ik mijn planning wel omgooien 🙂

 6. Kim

  Dat doe ik ook best wel vaak.
  Alleen helaas werkt dit voor mij niet altijd in de praktijk. Met allemaal verschillende schema’s moeten er soms ook echt dingen ingepland worden.

 7. Mich

  Ja leuk is dat he? Dat je een weekend hebt, wat eigenlijk helemaal niet gepland is en uiteindelijk komt er spontaan nog van alles voorbij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.