Boodschappen doen met Picnic

geplaatst in: Internet & Technologie | 6

Een aantal weken geleden zag ik op Instagram een advertentie van de boodschappen app van Picnic. Er stond in de advertentie dat je nu ook in Utrecht boodschappen kon bestellen via Picnic. Ik bekeek de app en heb me aangemeld. Helaas waren er nog 12oo-nogwat wachtenden voor me, dus ik kon niet meteen bestellen, maar ik was wel benieuwd. Boodschappen die gratis worden thuisbezorgd, niet duurder dan de supermarkt en betalen met iDeal. Het klonk eigenlijk te mooi om waar te zijn.

Je boodschappen gratis thuis laten bezorgen is een fijn vooruitzicht. Zeker als het gaat om grote en zware dingen. Ik heb overdag geen auto en met de kinderwagen haal je niet even de weekboodschappen in huis. Ik loop dus bijna elke dag één of twee keer naar de supermarkt toe. Dat kan makkelijker. In het verleden heb ik wel eens boodschappen gedaan via de bezorgservice van Albert Heijn. Het was wel makkelijk, maar ik vond het vervelend dat je alleen dure merken kon kiezen en dat je zoveel in één keer moest bestellen. Dan betaalde je ook nog eens bezorgkosten en er werden wel eens fouten gemaakt. Ik was er niet zo tevreden over. Later bestelden we wel eens bij het Jumbo Pick-up point. Dat was wel fijn. Het nadeel daarvan is dat je niet online kunt betalen, maar dat je daar met de pin afrekent, en dan moest ik elke keer mijn pinpas meegeven aan Huib. Toch doen we op deze manier wel eens boodschappen.

Deze week was ik eindelijk aan de beurt bij Picnic. Ik ging meteen kijken. Je hoeft ‘maar’ voor 25 euro aan boodschappen te bestellen, dus je bent niet verplicht om boodschappen te doen voor de hele week. Ideaal. De babymelk voor de kleine was op voorraad. Je kunt kiezen uit verschillende producten, met verschillende prijzen. Als iets niet beschikbaar is, kun je dat laten weten, zodat Picnic weet wat jij graag had willen hebben. Wat ik ook fijn vind, is dat de app bij alle versproducten aangeeft hoeveel dagen het minimaal houdbaar is. Dan kun je plannen wat je wanneer kunt eten en hoe ver je vooruit kunt bestellen. Heb je het al door? Ik ben enthousiast.

Picnic bezorgingVandaag kwam Picnic voor het eerst bij ons langs. Ik had van tevoren al een tijdvak gekregen van een uur, dat is goed te doen. Tijdens dat uur kreeg ik een sms’je van Picnic dat de bezorger van de boodschappen onderweg was en dat je hem via de app live kon volgen. Dat is nog eens handig. Ik wist precies hoe laat hij er zou zijn en zat dus niet te wachten.

Ik ben tevreden over mijn eerste bestelling. Alles was aanwezig en de producten zijn van goede kwaliteit. Ook de groenten zagen er goed uit. Ik ga zeker nog eens gebruik maken van deze app.

6 reacties

 1. Marjolein

  Toch ben ik heel tevreden over appie nu. Ik bestel de allerhandebox, die echt geweldig is,en de rest van de boodschappen erbij. Ook de B merken zijn te bestellen. Geen bezorgkosten en bezorgvak van 2 uur. Blij mee

 2. Mandelly

  Ik kan ook niet zonder hoor.
  Morgen komt de appie H weer en idd 70 euro boodschappen maar met de allerhande box zitten we daar vaak zo aan.
  Of met wijn en bier bestellen gaat het ook wel hard 😉

 3. sammie

  Het klinkt ideaal als je thuis bent om de boodschappen aan te nemen, wij zijn doordeweeks nooit thuis dus doen altijd voor een week boodschappen in het weekend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.