Bevrijdingsfestival 2016

geplaatst in: Muziek, Vrienden | 3

Gisteren was het 5 mei en dat betekent dat het tijd was voor het Bevrijdingsfestival 2016. Ik was eigenlijk niet van plan om te gaan, maar er kwamen toch wel wat leuke acts naar het festival in Park Transwijk in Utrecht. Na wat heen en weer sms’en met vriendin Kim en Facebook vriendinnetje Kris besloot ik dat het toch wel leuk was om te gaan. Marcel was bij mijn ouders, Huib was aan het werk, de zon scheen en ik had geen zin om binnen te blijven zitten. Het was een goede beslissing, want ik heb een heerlijke middag gehad.

Bevrijdingsfestival 2016 Utrecht

Na een lange reis met het OV, waarbij ik wel tien keer zei dat ik er allang geweest was als ik de banden van mijn fiets even had opgepompt, kwam ik aan bij het festivalterrein. Er stonden op dat tijdstip nog geen rijen, dus ik was snel binnen en daar ging ik meteen op zoek naar Kim. Ik vond haar bij de main stage bij een optreden van John Coffey, een band die ik eigenlijk nog niet kende. De muziek was een beetje te hard voor mijn smaak, maar dat was niet erg.

Na het optreden hebben we geluncht, in de zon gezeten, de uitreiking van de tolerantieprijs gezien (inclusief een praatje van onze burgemeester) en wat rond gelopen. Dat alleen vind ik altijd al het fijne aan zo’n dag. Zon, gras en leuke mensen. Maar goed, we kwamen ook voor de muziek. ’s Middags kreeg ik onder andere nog wat mee van Haevn en Dazzled Sticks. Dat was leuk, maar uiteindelijk was er vooral één optreden waar ik voor gekomen was en dat was die van Jett Rebel.

Ik had een mooi plekje vooraan gevonden bij Jett Rebel. Eerst was er nog het ‘5 voor 5 momentje’ van Bevrijdingsfestival 2016 met foto’s, toespraken en enorme opblaasstrandballen met de tekst ‘vrijheid geef je door!’ Daarna kwam Jett Rebel het podium op en was het drie kwartier genieten van een hele vette show. Daar kan ik een hoop over vertellen, maar woorden kunnen niet overbrengen hoe het was. Gelukkig heb ik ook een filmpje gemaakt. Dit nummer laat wel heel goed zien hoe het gisteren was.

Ik vond de sfeer de hele dag door geweldig en ik ben blij dat ik er toch voor gekozen heb om te gaan. Ik kwam alleen binnen en zat nergens aan vast. Ik kwam allerlei bekenden tegen en heb Facebook vriendin Kris voor het eerst mogen ontmoeten gisteren, na al die jaren online kletsen. Dit is weer een fantastisch voorbeeld van het feit dat de spontane uitjes vaak het leukst zijn en dat je ook als je ergens alleen naar toe gaat een heerlijke dag kunt hebben.

3 reacties

 1. Kris

  *ontdekt 3 week later pas deze blog* oepssssiepoeppsssie
  Wat fijn om dit terug te lezen. Ik vond het ook superleuk om jou eindelijk te ontmoeten en wat mij betreft ook zeker voor herhaling vatbaar. Weet dat ik nog steeds trots op je ben dat je toch alleen op pad bent gegaan, want dit is best een grote stap en zeker naar zo’n druk festival. Ik vind je al jaren een kanjer en dit heb je alleen maar weer bevestigd.
  En wat betreft Jett Rebel… *zwijmel* … *kwijl* … euhhhh gedraag je Kris!!
  Jouw filmpje blijft mij kippenvel bezorgen!!
  Wat was het fijn <3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.