Belgisch bier proeven bij Café Olivier

geplaatst in: Familie, In de keuken | 0

Gisteren vierde mijn moeder haar verjaardag. Mijn ouders hadden een verrassing georganiseerd. Het enige wat we wisten was dat we met z’n achten ergens heen gingen, maar wat we gingen doen, bleef geheim. Ik had verwacht dat ik het wel zou kunnen raden, maar ze hielden echt hun mond dicht. De hele week maakten we er grappen over in de familie app. Zo vroegen we of we regenlaarzen mee moesten nemen, een zwembroek, een regenjas of een goed humeur. Het mocht allemaal, maar niemand zou ons vertellen of het nodig was. Uiteindelijk liepen we zondagmiddag naar de binnenstad toe en we kwamen na een wandeling van twintig minuten uit bij Café Olivier. Hier gingen we Belgisch bier proeven. Een bierproeverij dus. Van alle dingen die wij hadden bedacht, was dit eigenlijk niet in ons op gekomen. Leuke verrassing dus!OlivierWe mochten zes verschillende biertjes proeven. Op volgorde van serveren waren dit de Boon Kriek, Duchesse de Bourgogne, Barbar blond, Pauwel Kwak, Trippel Karmeliet en Rochefort 10. Zes hele verschillende biersoorten met ieder ook een eigen verhaal en een eigen geschiedenis. Ik ben zelf geen enorme bier drinker. Ik drink het wel eens tijdens het voetbal, maar verder eigenlijk nooit. Als Huib Belgisch bier of ander speciaal bier haalt, dan proef ik het altijd even, maar deze biertjes had ik nog nooit geproefd. Eigenlijk hebben deze biersoorten ook weinig te maken met een ‘normaal’ pilsje. Dat maakt het nog leuker. Mijn favoriet was de Duchesse de Bourgogne, maar de Kriek en Rochefort vond ik ook erg lekker. Ik ben zelf geen enorme fan van blond bier, maar voor een blond biertje vond ik de Barbar wel goed te doen. Kortom, een goede ervaring.

Het was vooral erg leuk om dit een keer te doen. Voor mij was het de eerste keer. Bier drinken, genieten van nootjes en hapjes en ondertussen gezellig bij kletsen met de familie. Het was een geslaagde middag. Dus als je nog op zoek bent naar iets leuks om te doen in het centrum van Utrecht, dan zou ik de bierproeverij bij Café Olivier absoluut aanbevelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.