Balkontijger

geplaatst in: Huisdieren | 7

Het is weer vrijdag en ik heb niet genoeg foto’s gemaakt voor een kitten update, dus die krijgen jullie volgende week. Vandaag wilde ik jullie wat meer vertellen over mijn eigen katten. Of kat eigenlijk. Ik heb namelijk een heuse balkontijger. Op een warme, zomerse dag heb ik graag de balkondeur open staan bij de keuken. Het is fijn om van het zonnetje te genieten tijdens het koken en ik zit ’s middags vaak te lezen aan de achterkant. De katten vinden dit ook fijn en die gaan graag het balkon op.

Om Bella maak ik me geen zorgen. Deze oudere dame is liever lui dan moe. Als ze al de moeite neemt om naar buiten te lopen dan zoekt ze ergens een fijn plekje waar ze neer kan ploffen. Daar doet ze dan vervolgens haar middagdutje. Flaco is degene om wie ik me wel eens zorgen maak. Hij is erg nieuwsgierig en daarnaast houdt hij ervan om te klimmen. Binnen vinden we hem wel eens boven op een hoge kast. Hij klimt zonder enige moeite naar boven. Als de balkondeur open gaat, rent hij meestal meteen naar buiten. Vervolgens springt hij op de balkonrand. Vanaf die plek kan hij alle achtertuinen goed overzien. Hij kijkt ook graag naar vogels. Als het daarbij bleef was het allemaal niet zo erg. Pas geleden dacht ik toch even dat ik hem van het dak af zag komen! Ook ben ik wel eens bang dat hij naar beneden springt als hij iets leuks ziet. Het is tot nu toe niet echt gebeurd, maar toch, het idee! Dat is niet goed voor mijn hart!

Het enige voordeel aan dit hele verhaal zijn de foto’s. Die zijn dan wel weer leuk geworden. Flaco is dan ook gewoon een mooie, grote kater. Mijn eigen balkontijger!

Balkontijger

7 reacties

 1. Sanne

  Hij heeft wel lef! En wat een prachtige kat is Flaco.
  Je angst kan ik heel goed begrijpen. Ik zou doodsangsten uit staan. Momenteel zijn we in onze wijk extra alert op een kat die dus wel van het balkon is gevallen van de flat die wat verderop staat.
  Is het geen optie om er een net overheen te maken?

 2. Kim

  Hij kijkt er ook heel stoer bij zo van “kijk mij eens stoer op de rand van het balkon staan!”

  Misschien denkt die wel chickies hiermee te scoren hahaha 😉

 3. Joanydvv

  Wat een daredevil zeg. Ik zou helemaal nerveus worden van zo’n kat, maar ik ben dan ook best wel een beetje overprotective als het op mijn beestjes aan komt. Leuke foto’s zeg 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.