Back 2 school

geplaatst in: Espen, Mama, Marcel | 0

Vorige week zijn de scholen weer begonnen in onze regio. Marcel ging weer naar school en Espen drie dagen per week naar de peuterspeelzaal. De eerste week zit er alweer op. Het was erg fijn om weer in het schoolritme te zitten. De jongens sliepen gelijk weer beter (en langer) en ze waren blij dat ze hun vriendjes weer konden zien.

Groep 3

Marcel nam voor de zomervakantie afscheid van zijn kleuterjuf. Nu mocht hij starten in groep 3. Ik vond het spannend, maar hij had er ontzettend veel zin in. Zijn nieuwe juffen zijn leuk. Marcel komt elke dag thuis met veel verhalen over wat ze hebben gedaan en geleerd. Inmiddels hebben ze een aantal letters en cijfers leren schrijven. Het mag van hem wel wat sneller gaan, maar verder vindt hij deze nieuwe uitdagingen erg leuk. Daar ben ik blij om, want de overstap van groep 2 naar groep 3 lijkt me best intens.

Nieuwe juf

Espen is dit schooljaar gestart in een andere groep. Voor de zomervakantie kreeg ik vaak te horen dat hij ‘stout’ was geweest en veel negatieve aandacht trok. Dat is nu helemaal anders. Zijn nieuwe juf lijkt hem beter te begrijpen en ze vindt Espen een schatje. Nu hoor ik dus eigenlijk alleen nog maar positieve verhalen als ik hem kom halen. Dat is echt fijn! In april wordt Espen alweer vier. Dan wordt het tijd voor de basisschool. Het wordt voor hem dus een spannend schooljaar.

Rust in de tent

In de zomervakantie heb ik me vooral bezig gehouden met de jongens. Daarom is er van alles blijven liggen. Gelukkig kan ik nu weer gewoon een goede planning maken. Zo kan ik alle klusjes inplannen die door de vakantie waren blijven liggen. Daarnaast zoek ik ook wel echt even de rust op, want dat was er natuurlijk niet bij met twee kleine kinderen thuis.

Overigens heb ik mezelf wel voorgenomen beter voor mezelf te zorgen dit schooljaar. Dat betekent onder andere dat ik minder afspraken wil plannen per week. Vorig schooljaar rende ik af en toe van hot naar her om van alles te regelen voor de kinderen of mezelf. Sommige dingen moeten nu eenmaal gebeuren, maar wat mij betreft even geen twee afspraken per dag meer zolang dat niet noodzakelijk is. Het leven is soms al hectisch genoeg!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.