Audi A3 Sportback e-tron

geplaatst in: Internet & Technologie, Lifestyle | 4

Naast alle dingen die ik leuk vind, heb ik al mijn hele leven een zwak voor mooie auto’s. Zelf rijd ik in een klein autootje, maar wat zou ik graag sparen voor iets mooiers. Audi is altijd wel één van mijn favoriete merken geweest. Zou dat iets te maken hebben met het feit dat mijn vader er daar een paar van gehad heeft? Ik weet het niet, maar ik weet wél dat zijn auto lekkerder rijdt dan de mijne en dat ik graag zou willen ruilen met hem.

Toen ik een aantal weken geleden een e-mail van Eneco kreeg met de vraag of ik een proefrit zou willen maken in de nieuwe Audi A3 Sportback e-tron hoefde ik daar in elk geval niet lang over na te denken. Ik klikte door en schreef me in. Maandagavond was het zover. Samen met Huib reed ik naar Rotterdam om kennis te maken met deze auto.

2014-08-04 19.12.14-2

2014-08-04 19.12.04-1Zodra we de parkeergarage van Eneco in reden, zag ik de auto’s al staan. Hoewel ik nooit een rode auto zou kopen, zag het er wel gaaf uit. Voor we naar boven gingen, nam ik eerst een aantal foto’s van één van de auto’s. Eenmaal binnen werden we welkom geheten met een kop koffie en een hapje. Er was een korte presentatie over de auto, de specificaties en wat je er allemaal mee kunt. Dat klonk allemaal wel indrukwekkend, maar er zijn dingen over auto’s die ik niet begrijp en ook niet wil begrijpen. Mij gaat het er vooral om hoe de auto rijdt en dat was deel twee van het programma.

De Audi A3 Sportback e-tron heeft een plug-in hybride motor. Dat betekent dat de motor voor een deel elektrisch is. Ik was heel benieuwd hoe dat zou zijn, omdat ik nog nooit eerder in een elektrische auto heb gereden. Ik vond het erg bizar dat je geen sleutel meer om hoeft te draaien om de auto te starten. Hij heeft gewoon een startknop. Geniaal natuurlijk. Wel is het gek dat je de motor niet hoort lopen als je weg rijdt. Aan het rijden zelf merkte ik in eerste instantie niet echt verschil. Toch is er wel een verschil. Je kunt de auto op verschillende manieren instellen, zodat je beide motoren kunt benutten of juist één van de twee. Er is zelfs een stand waarbij je tijdens het rijden de batterij weer op kunt laden. Dat laatste vond ik wel duidelijk te voelen. Het was net alsof de rem er een beetje op stond en of je wat power miste op dat moment. Iets waar ik tijdens de proefrit verder helemaal geen last van had.

Als ik de loterij zou winnen, zou ik zeker overwegen om deze Audi A3 aan te schaffen. Helaas past hij voor nu niet in het budget. Het zou ergens wel fijn zijn om binnen de stad op de elektrische motor te kunnen rijden, wat vooral voor het milieu een stuk vriendelijker is. Verder vind ik het vooral een mooie auto en rijdt het lekkerder dan mijn oude brikkie.

4 reacties

 1. Sanne

  Hij ziet er leuk uit, maar het is niet mijn stijl auto. Mijn zwager heeft altijd een Audi gehad. Die reed best lekker, maar ik vind een Volvo toch iets fijner.

  • Roxanne

   Kun jij handjes schudden met Huib, die zweert ook bij Volvo. Nou ja, dat vind ik ook een fijn merk. Ook die zou ik nieuw niet kunnen kopen! haha.

 2. Sanne

  😀 Die kan ik nieuw ook nog niet kopen, hoor! Moet ik heel hard sparen. En een garage hebben, want een nieuwe zet ik hier in de straat echt niet neer!

  • Roxanne

   Nee dat inderdaad ook niet 😉 Ben je hem zo kwijt of ze maken hem stuk. Oeh dan zou ik me een partij boos worden! Mijn brikkie laten ze tenminste met rust.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.