Anderhalve meter afstand blijft de norm

geplaatst in: Internet & Technologie | 1

Door de corona crisis leven we nu alweer ongeveer twee maanden in een anderhalvemetersamenleving. Uit de persconferentie van vorige week kunnen we de conclusie trekken dat dit voorlopig de nieuwe norm blijft. Langzaam maar zeker komen we uit onze intelligente lockdown, mogen we stap voor stap weer wat meer en kunnen er bedrijven weer open, maar hier hebben veel ondernemers nog (te) weinig aan. Dit betekent niet automatisch het einde van je bedrijf. Een mooi voorbeeld hier van is de Captain-Armband Group. Normaal gesproken maken zij onder andere aanvoerdersarmbanden voor sportclubs, maar tijdens de corona crisis kwamen zij met een ander idee. Door te denken in mogelijkheden ontstond hun nieuwe webshop Houd-afstand.com.

Houd 1,5 meter afstand

Door deze stap te nemen, konden zij weer aan de slag met de machines en materialen die zij al hadden liggen in hun productiecentrum.Afstand houden is de boodschap. Hiervoor bedachten ze allerlei artikelen die passen bij een anderhalvemetersamenleving. Denk bijvoorbeeld aan hesjes en armbanden met teksten zoals ‘houd 1,5 meter afstand’. Je kunt een algemene versie aanschaffen individueel te gebruiken, maar het is ook mogelijk om een eigen tekst of logo te laten drukken op de producten, waardoor ze geschikt zijn voor bedrijven, (sport)clubs en verenigingen. Door het dragen van deze hesjes, kunnen mensen elkaar blijven stimuleren om 1,5 meter afstand van elkaar te houden.

Handig voor buiten

Er zijn veel omstandigheden te bedenken waarop je een hesje met deze boodschap zou kunnen dragen. Het is een goede reminder voor anderen en je kunt laten zien dat jij graag anderhalve meter afstand zou willen houden van de mensen om je heen. Dit is handig wanneer je buiten gaat sporten of als je je hond uit wilt laten. Het is ook fijn om er eentje aan te schaffen als je met het OV moet reizen om op je werk te kunnen komen. En over het OV gesproken? Ze hebben ook mondkapjes in het assortiment. (Daarvoor geldt ongetwijfeld dat de verkoop hard zal gaan na de persconferentie!)  Voor bedrijven en ondernemers geldt dat de producten handig zijn tijdens het werk.

Ik vind het mooi om te zien hoe ondernemingen op een creatieve manier zichzelf aan het werk weten te houden, maar wanneer er dan een product ontstaat wat kan bijdragen aan de bewustwording dat we voorlopig nog wel afstand van elkaar zullen moeten houden, dan kan ik dit alleen maar toejuichen. Tenslotte kunnen we er alleen met elkaar voor zorgen dat we deze crisis weer te boven komen.

 

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met houd-afstand.com. 

 

  1. Sandra

    Ik ben die hele anderhalve meter samenleving en corona inmiddels helemaal zat. Begin er moedeloos van te worden en gevoelens wisselen ook echt af met depressieve kanten. Van mij mag het virus nu echt ophoepelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.