Amazon.nl geopend voor e-books

Vanaf vandaag is amazon.nl geopend voor e-books. Al jaren gaat het gerucht dat Amazon de Nederlandse markt wil betreden, maar de Nederlandse webwinkels hoopten dat dit nog even zou gaan duren. Op dit moment is de website al de grootste in Amerika, maar ook in Engeland, Duitsland en Frankrijk gaat Amazon als een speer. Wat zal de komst van amazon.nl beteken voor het marktaandeel van andere webwinkels, zoals bijvoorbeeld bol.com? Blijven klanten loyaal aan de winkels die ze al kennen, of stappen ze gemakkelijk over naar degene met de beste prijzen en het grootste aanbod?

Zelf was ik al klant bij amazon.com. Ik lees graag Engelse boeken en er is in het buitenland vaak een groter aanbod voor een lagere prijs. E-books zijn in Nederland nog relatief duur. Kortom, eigenlijk was ik zelf al een klein beetje overgestapt. Natuurlijk bestel ik graag in Nederland als dat betekent dat ik een boek sneller in huis heb of als er een mooie aanbieding is, maar de levertijd speelt bij de aankoop van een e-book natuurlijk geen rol. Die heb je over het algemeen binnen een aantal minuten in je mailbox.

Eerste indruk van amazon.nl
amazon.nl sinterklaasMijn eerste indruk is goed. De website ziet er vertrouwd uit. De indeling is gelijk aan de website die ik gewend ben, maar dan met Nederlandse teksten. Mijn oog viel meteen op de Sinterklaas aanbiedingen. Als Nederlander vind ik dat dan meteen leuk. Ze hebben hun research duidelijk goed gedaan en pakken dat meteen goed aan. Ook viel het me op dat je ook de Engelse boeken gewoon kunt bestellen. Op het eerste gezicht lijkt er dus niets veranderd.

Kindle app

amazon.nl app

 

De e-books van amazon.nl zijn verkrijgbaar in het format voor de Kindle. Dit betekent niet dat je voor het lezen van deze boeken speciaal een Kindle aan moet schaffen. Amazon heeft ervoor gekozen om ook een app te ontwikkelen, zodat je de boeken ook kunt lezen op je smartphone of tablet. Ik lees de boeken van amazon.com eigenlijk altijd op deze manier. Hoewel ik  daardoor inmiddels wel graag een Kindle aan wil schaffen, zodat de accu van mijn iPhone niet zo snel leeg raakt. Als je hier geen geld aan uit wilt geven, dan hoeft dat dus niet direct. Je kunt de boeken ook lezen via de app. Je Kindle en de Kindle app synchroniseren wel met elkaar. Heb je onderweg een stukje gelezen via je smartphone en wil je thuis verder lezen op je Kindle, dan vraagt deze of je verder wilt gaan waar je gebleven was op je smartphone. Een handig systeem dus.

kindle NL

Heb je al een Kindle? Dan krijg je de eerste keer dat je een boek aan wilt schaffen op amazon.nl bovenstaande melding. Wanneer je op deze link klikt, kun je vervolgens met één klik je e-book account van amazon overzetten naar amazon.nl. Heb je nog geen Kindle, maar wil je er wel graag één hebben? Dan kun je deze hier aanschaffen. Amazon.nl hanteert op dit moment een speciale actieprijs met gratis verzending vanuit Duitsland. Een mooi moment dus om er eentje te kopen.

De toekomst

Wat de toekomst zal brengen, weet nog niemand. Ik denk wel dat de komst van amazon.nl iets gaat veranderen. Stiekem hoop ik wel dat er met de komst van amazon.nl iets gaat veranderen aan de prijs van de Nederlandse e-books. Zelf koop ik mijn boeken namelijk graag. Ik weet dat er vaak gratis versies verkrijgbaar zijn van boeken, maar ik voel me daar zelf niet lekker bij. Aan de andere kant voel ik er ook weinig voor om voor een e-book bijna net zoveel te betalen al voor een paperback. Dan heb ik namelijk veel liever een echt boek in handen en zal ik altijd voor de papieren versie kiezen. Wanneer je echter voor minder geld een e-book kunt kopen, zou ik zelf eerder geneigd zijn om een nieuwe schrijver uit te proberen voor ik een review gelezen heb. Ik zou waarschijnlijk ook meer boeken aanschaffen dan ik nu al doe. (Of dat nu zo verstandig is voor mijn bankrekening is een ander verhaal.)

Ik ben benieuwd wat jij ervan vindt. Heb je al een Kindle en kocht je al boeken bij amazon.com? Is deze webwinkel helemaal nieuw voor je en ga je dan wel of niet iets aanschaffen via de site?

5 reacties

 1. sam

  ik ga de site zeker even checken, ben wel prijs gevoelig 🙂 dus als het daar goedkoper is zal ik er ook sneller bestellen

 2. Emmy

  Ik vind het een beetje een domper dat je alleen ebooks kunt kopen. 🙁 Daarbij vind ik het niet prettig dat je bij amazone enkel met creditcard kan betalen.

  • Roxanne

   Dat kan ik me voorstellen ja. Ik heb zelf een debit card aangeschaft voor Amazon een tijdje geleden die ik kan opladen via ideal. Dat werkt beter. Ik denk dat ze hiermee beginnen en dan kijken of het ze lukt voet aan de grond te krijgen voor ze meer gaan verkopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.