32 weken zwanger

geplaatst in: Familie, Gezondheid | 1

Hoewel dit een verdrietige week is, waarin we afscheid namen van meerdere mensen, gaat het leven ook gewoon verder. Ik ben nu 32 weken zwanger en ook deze week moest ik weer op controle in het ziekenhuis.

Ik kreeg eerst de tweede groei echo. De eerste groei echo was voorbij voor ik het wist en ik had het idee dat we de kleine nauwelijks gezien hadden. Dat was deze keer anders. We hadden een stagiaire en zij mocht de echo doen. Dat betekende dat het allemaal wat langer duurde voor het buikje, de benen en het hoofdje goed in beeld kwamen. Ook moest ze wat andere dingen controleren, zodat ze aan haar collega kon laten zien dat ze het allemaal wist. Prima, want op deze manier kon ik de kleine even goed bekijken. Het gaat weer allemaal goed met hem. Hij is goed door gegroeid en nog steeds binnen het gemiddelde. Hij nu een geschat gewicht  van 1760 gram. Helaas heb ik geen nieuwe echo foto’s om aan jullie te laten zien, want hij wilde niet herkenbaar in beeld.

Ik werd zelf ook weer uitgebreid gecontroleerd. Ook met mij gaat alles goed. Mijn bloeddruk is netjes, de kwaaltjes vallen best nog wel mee en de vermoeidheid hoort er nu eenmaal bij. Ik heb nog wel even aangegeven dat ik soms lastig kan eten en geen zin heb in een warme maaltijd, maar volgens de verloskundige hoort dit er een beetje bij voor sommige vrouwen. Ook heb ik ’s nachts af en toe een rare buikpijn. Daardoor ben ik wel eens ongerust dat de kleine te vroeg komt. Gelukkig zetten deze krampen nooit door. Het kon verder ook geen kwaad volgens de verloskundige. Het kan zijn dat de kleine al een poging doet om in te dalen, maar daarnaast heb ik nog altijd veel harde buiken. Op emotionele dagen heb ik er meer last van. Dan moet ik gewoon echt meer rust nemen.

Omdat ik onder controle sta op de poli in het ziekenhuis, kan ik niet altijd terecht bij mijn eigen verloskundige. Ik had haar al een hele tijd niet gezien. Ze vond dat ik er goed uit zag, in elk geval een stuk beter dan in maart. Ik voel me ook beter en ik kan weer meer. Zij had niet verwacht dat het me zou lukken om een zwangerschapscursus te volgen. Laat staan dat ik een ‘zwanger actief’ cursus zou gaan doen, waarbij alles draait om oefeningen. Toch lukt dat nu. Het deed me wel goed om ook even van haar te horen dat het goed gaat met ons.

  1. Tamara - Crazygreatlife

    Herkenbaar hoor van het stukken minder eten. Had ik ook, en alles smaakte ook anders. Dat merkte ik niet op dat moment, maar toen ik bevallen was en weer grotere porties at en meer smaak terug kreeg. Laat staan hoe lastiger het toch weer bij jou is door je operatie.
    Fijn de bevestiging van je verloskundige.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.