Groei echo: 28 weken

geplaatst in: Gezondheid | 1

28 weken groei echoDe tijd vliegt. Vandaag ben ik alweer 28 weken en 4 dagen zwanger. Omdat ze geen idee hebben wat voor effect mijn gastric bypass heeft op de groei van de baby, hebben ze al in de 8e week besloten tijdens het derde trimester drie groei echo’s in te plannen. Ik vind het alleen maar leuk, want des te vaker kunnen wij even kijken naar de kleine. De eerste groei echo stond gepland voor 28 weken.

Eigenlijk ging deze echo heel snel. De baby had ze zo gevonden. Meneer lag (zoals gewoonlijk) met zijn koppie naar beneden. Hij lag voor de verandering wel keer stil, dus ze had in no time alles opgemeten. De baby zit prima op schema qua groei. De verloskundige liet de gemiddelde groeicurve zien van baby’s in deze week en de stippen van onze metingen vielen eigenlijk precies in het midden. Dat doet die kleine goed. In dit geval is het natuurlijk prima om aan het gemiddelde te voldoen. Het gewicht wordt op dit moment geschat op 1240 gram. Dat is meer dan ik verwacht had, maar volgens de verloskundige een goed gewicht.

Ik ben blij met deze uitkomst. Ik maak me soms best wel zorgen dat zijn groei achter blijft, omdat ik gewoon niet genoeg voedingsstoffen binnen krijg. Gelukkig is dat niet het geval. Hij doet het goed en ook mijn eigen controles waren weer prima.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.