10 weken echo

geplaatst in: Mama | 3

Vorige week was ik gevloerd door een (griep) virus en ik lag eigenlijk het grootste deel van de tijd in bed met koorts en pijn. Pas na zeven dagen begon het allemaal minder heftig te worden. Niet echt leuk. Dat ik zelf ziek was, kon ik nog wel verdragen, maar ik had geen idee wat het effect zou zijn op mijn baby. Dokters kunnen honderd keer zeggen dat die wel veilig zit diep in je buik, maar ik geloofde er niet veel van. Op zulke momenten ben ik wel heel blij dat ik extra goed in de gaten gehouden wordt door de verloskundige. Ik had namelijk deze week alweer een echo gepland staan!

Maandag kreeg ik de 10 weken echo. Stiekem was het een tien weken en één dag echo, want ik ben blijkbaar een dag langer zwanger dan ik zelf had uitgerekend. De uitgerekende datum is nu vastgesteld op 16 augustus 2015. Alles was verder goed. Het hartje klopt nog steeds en het kindje gaat er steeds meer uit zien als een klein mensje. Ik vond het prachtig om te zien hoe het hoofdje en de armpjes los van elkaar bewogen. Nog steeds ben ik verbaasd dat zoiets moois zich in mijn eigen buik afspeelt. Ik kan het nog bijna niet geloven.

Na de echo hadden we weer een gesprek met de verloskundige. Alles gaat nog goed. Ik heb haar wel honderd vragen gesteld en die heeft ze allemaal geduldig beantwoord. Ook heeft ze me op het hart gedrukt dat ik haar altijd mag bellen, ook midden in de nacht. Nu weet ik niet of ik dat ga durven, maar die bevestiging is wel heel fijn. Verder mag ik over twee weken alweer terug komen en ook dan mag ik even kijken naar de baby. <3

Nu ga ik proberen te genieten van het gevoel dat ik een kleintje in mijn buik heb.

10 weken  echo

3 reacties

  1. Anneke

    Het lijkt mij ook echt heel bijzonder. Ik kan me voorstellen dat je het toch een beetje spannend vindt om ziek te zijn terwijl je zwanger bent, maar de dokters zullen het vast wel weten. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.