Wereldlichtjesdag 2018

geplaatst in: Mama | 1

Vorige week viel mijn oog op een poster van Wereldlichtjesdag in het Maximapark. Ik heb even getwijfeld of ik zou gaan, maar door persoonlijke omstandigheden leek dit me geen goed idee. Dat neemt niet weg dat ik het concept wel tof vind en ik het dus graag met jullie wil delen.

Ieder jaar op de tweede zondag van december is het Wereldlichtjesdag, Op deze dag is er aandacht voor alle kinderen die overleden zijn, ongeacht de reden of hun leeftijd. Het idee is dat mensen een kaarsje branden om hun overleden kindje te herdenken, zodat ouders een klein lichtpuntje kunnen zien op deze donkere dagen. Op bijeenkomsten worden kaarsjes aangestoken en er wordt samen naar muziek geluisterd. Je kunt er uiteraard ook voor kiezen om thuis een kaarsje aan te steken om 19 uur.

Wereldlichtjesdag is in 1997 ontstaan in Amerika onder de naam World Candle Lighting. Deze dag wordt daar georganiseerd door The Compassionate Friends. Wereldwijd worden om 19 uur lokale tijd bijeenkomsten georganiseerd of kaarsjes aangestoken, met het idee dat er wereldwijd de hele dag kaarsjes branden voor hen die te vroeg zijn overleden.

Ook voor ons heeft Wereldlichtjesdag een speciale betekenis. In 2017 verloren wij onze baby met 9 weken. Deze miskraam zit nog bijna elke dag in mijn hoofd en daarom raken dit soort dagen mij ook persoonlijk. Ik zag op een poster bij de peuterspeelzaal dat er ook een bijeenkomst is in het Maximapark in Leidsche Rijn, maar dit jaar lukt het ons niet om hierbij te zijn. Dat wil niet zeggen dat wij vandaag niet aan ons sterrenkindje zullen denken. Hij of zij was ontzettend welkom geweest in ons gezin en we zullen dit ook nooit vergeten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.