Weekendje Zeeland

geplaatst in: Familie, Reizen & Vakantie | 2

Vorige week gingen Huib, Marcel en ik een weekendje naar Zeeland met mijn familie. We wilden graag weer eens met zijn allen ergens heen en uiteindelijk kozen we voor een huisje in Nieuwvliet-Bad. Op vrijdag reden we erheen. Halverwege de middag kwamen we aan. Wij kozen voor de kamer beneden en verplaatsten het baby bedje naar die kamer. Dan hoefden we niet elke keer de trap op en af te lopen met Marcel.

We brachten de spullen naar binnen en terwijl de rest een stukje ging wandelen, heb ik het eten voorbereid en onze zonnedouche geprobeerd. Die avond maakte ik risotto met kip en groenten voor ons allemaal. Als toetje hadden we chocolade-mint muffins die ik die ochtend zelf gebakken had. Huib kreeg van mijn een kaarsje op zijn muffin, omdat hij een paar dagen later jarig was. Verder was het een rustige avond. We keken televisie met een wijntje en gingen niet al te laat naar bed.
Zeeland 2016

Zaterdag 

Na een slechte nacht, was het veel te vroeg weer ochtend. Marcel zijn eerste tandjes kwamen door en hij kon er niet van slapen. Omdat hij alleen maar stil was als ik hem vast had, heb ik hem dus de hele nacht vast gehouden, zodat het arme ding kon slapen. Zelf heb ik dus nauwelijks geslapen. Dat mocht de pret niet drukken. Na het ontbijt zijn we gaan zwemmen. Dat blijft ontzettend leuk om te doen, want Marcel heeft er heel veel plezier in. We maakten leuke foto’s en filmpjes met de Go Pro camera van Huib.

Na het zwemmen en de lunch gingen we even met z’n drieën op pad. Huib en ik wilden even shoppen in België en reden dus met Marcel naar Knokke toe. Daar zochten we de supermarkt op en we dronken een biertje in een gezellig café. In de avond aten we weer met z’n allen en daarna vierden we Huib’s verjaardag alvast met bier en lekkers. Ook speelden we Triviant. Ik won helaas niets, maar dat komt de volgende keer wel weer.

Zondag

Na weer zo’n rotnacht had ik hem aardig zitten. We wilden die ochtend na het ontbijt graag even met Marcel naar de speeltuin toe, maar helaas regende het de hele tijd. Uiteindelijk gingen we even kijken wat er te doen was op de speelzolder van het park en daar daagde Huib me uit voor een potje airhockey. Daar zeg ik geen ‘nee’ tegen. Ik word er alleen wel bloedfanatiek van.

In de middag reden we naar Sluis. Daar gingen we naar de struisvogelboerderij Monnikenwerve. Ik had wel eens struisvogels gezien in de dierentuin, maar nu kon je ze van veel dichterbij zien. Wat een grappige beesten zijn het. Ik moest erg om ze lachen. Ze zijn ook verschrikkelijk nieuwsgierig. Je mocht ze ook aaien, maar zo dichtbij ben ik niet geweest.

Na de struisvogels zijn we Sluis zelf gaan verkennen. Ik was er al een keer geweest met mijn moeder en het blijft een schattig dorpje, met een prachtige molen. Verder hebben we er gewinkeld en lekker gegeten bij een Italiaans restaurantje. Na het eten namen we alvast afscheid van mijn broer en zijn vriendin, want zij moesten de volgende dag alweer gewoon werken. Wij gingen met mijn ouders weer terug naar het huisje voor nog een laatste nachtje in Zeeland.

Sluis 2016Op maandag zat het weekend er op. Het was jammer van het weer en dat we niet alles hebben kunnen doen wat we wilden. Zo staan er nog wel wat dingen op ons lijstje, zoals een bezoekje aan Neeltje Jans en de rondvaart waarbij je zeehondjes kon zien had ik ook graag willen doen. Dan hebben we in elk geval een reden om nog een keertje terug te gaan naar Zeeland. Onze vakantie hield hier in ieder geval niet op, want die was eigenlijk pas net begonnen. Vanuit Zeeland reden wij  namelijk met z’n drietjes door voor een midweek in Duitsland.

2 reacties

  1. Kim

    Het klinkt hoe dan ook als een gezellig weekend! Van airhockey word ik ook bloedfanatiek haha. Hoe gaat het nu met Marcel? Slaapt hij al beter dat jij ook beter kan slapen?

    • Roxanne

      Ja gelukkig slaapt hij nu beter. We geven hem ’s avonds paracetamol als hij last heeft van de tandjes en we hebben een zalfje gekocht wat het tandvlees wat kalmeert.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.