Weekendje Landal Aelderholt

geplaatst in: Reizen & Vakantie | 1

Het is hier al een tijdje chaotisch en druk in huis en ik merkte dat ik echt toe was aan vakantie. Een hele vakantie zat er niet in, maar toen ik vroeg of opa en oma zin hadden om met mij en de jongens op pad te gaan, vonden ze het wel een goed idee om een weekendje naar Landal Aelderholt te gaan. Dat leek me een prima plan. We boekten een huisje en toen hoefden we gelukkig nog maar een paar weken af te tellen. Mijn ouders waren al eerder op dit park geweest met Marcel toen ik zwanger was van Espen, maar ik was er zelf nog nooit geweest.

Vrijdag

Op vrijdagochtend hadden Pel en ik nog een afspraak, dus mijn vader kwam op de jongens passen. Daarna nam hij Marcel vast mee. Ik pakte even snel de spullen in en kon daarna samen met Espen richting Drenthe rijden. Mijn ouders en Marcel reden vlak achter ons en toch kwamen we elkaar niet tegen tot we aan kwamen bij Landal Aelderholt. Ik haalde samen met Espen de sleutel op van bungalow nummer 42 (Goed huisnummer, want the meaning of life the universe and everything) en daarna zagen we de rest ook. We reden samen naar ons huisje toe. We pakten snel alle tassen uit de auto’s en daarna kon onze mini-vakantie beginnen.

Stiekem hadden we al honger, maar het was nog niet echt tijd voor het avondeten. We liepen daarom naar het indoorspeelparadijs. Hier bestelden wij bitterballen en een lekker drankje, terwijl de jongens zich even fijn uit konden leven. Ook kwam Bollo gezellig voorlezen samen met iemand van het animatieteam. Marcel en Espen zijn Bollo nog even gedag gaan zeggen, maar hadden geen geduld voor een foto. Toen ze moe waren, haalden we nog wat te eten bij de snackbar en liepen we terug naar ons huisje om het daar op te eten. Na het eten konden Marcel en Espen in bad en naar bed. Wij waren nog niet moe en keken nog TV voor we naar bed gingen. Helaas deden de zenders van RTL raar en kon mijn moeder niet naar The Voice of Holland kijken. De andere zenders deden het wel. Oh en ik had een e-reader bij me, dus voor mij was het minder belangrijk.

Zaterdag

Na de eerste nacht in ons huisje, waren we redelijk vroeg wakker. Dat was niet zo erg. We hadden afbakbroodjes en beleg meegenomen, dus we konden lekker ontbijten voor we aan de dag begonnen. Het eerste doel voor deze dag was met z’n allen zwemmen. Het zwembad ging om 9 uur open en niet lang daarna lagen wij alle vijf in het zwembad. We hebben ruim een uur heerlijk gespeeld in het water en toen werd Espen flink moe. Ik nam hem vast mee naar de douche en kleedkamer, zodat Marcel nog even kon spelen. Na het zwemmen en aankleden liepen we via de Parkshop terug naar ons huis. Onderweg gaven we Espen alvast een broodje, zodat hij meteen naar bed kon toen we bij het huis aan kwamen.

Na het zwemmen, ging Espen lekker slapen. Wij maakten een lekkere lunch voor de rest van ons. Na de lunch was het gelijk tijd voor de intocht van Sinterklaas, met pepernoten en wat te drinken. Marcel was na het eten van mening dat ouderwetse pepernoten niet lekker waren, maar zijn nieuwe puzzel vond hij wel erg leuk. We keken met opa en oma naar de intocht. Marcel maakte zich flink zorgen om de aankomst van paardje Ozosnel, maar gelukkig kwam alles goed. Na de inkomst van Sinterklaas was Espen weer wakker en gingen oma en ik met hem op pad om de boodschappen te halen voor de rest van het weekend.

Oma, Espen en ik stapten die middag in de auto om boodschappen te gaan doen in Westerbork. We hadden een aantal dingen nodig van Kruidvat en reden daarna door naar Jumbo. We haalden eten voor die avond en wat andere boodschappen. Daarna reden we terug naar Landal Aelderholt en we ruimden alles op. Opa en Marcel waren inmiddels naar het indoorspeelparadijs gegaan. Toen we daar eenmaal waren, leek het ons leuk om te wachten op de pietendisco,Zo zagen de jongens de Danspiet, Regelpiet en Klunspiet dansen op het podium en ze deden zelfs even mee. Ook Bollo kwam gezellig mee dansen.

Na de Pietendisco namen we de jongens mee terug naar ons huisje. Hier deden oma en ik de jongens in bad, terwijl opa hutspot maakte voor ons allemaal. Nadat de kinderen in bed lagen, keken wij naar The Voice of Holland en de wedstrijd van het Nederlands Elftal tegen Noord-Ierland. Ze speelden gelijk, maar dit was genoeg voor Nederland om zich te plaatsen voor het EK. Het enige wat ik kon denken, was dat mijn jongens nog nooit zoveel oranje-gekte meegemaakt hebben. O ja, en terwijl mijn ouders naar voetbal keken, had ik oordopjes in mijn oren voor de F1 kwalificatie in Brazilië.)

Zondag

Na het ontbijt wilde Marcel graag gaan zwemmen met opa. Ik had eigenlijk geen zin om weer te gaan zwemmen en ben lekker gaan wandelen met Espen. Er was een dierenweide op het park, dus daar zijn we eerst heen gelopen en daarna liepen we nog een blokje om, zodat ik ook nog even wat Ingress kon spelen. Het zonnetje scheen en het leek lekker weer, maar het was eigenlijk best wel koud. Toen Espen koude handen kreeg, zijn we via de parkshop, terug naar het huisje gelopen.

Ik had ham gehaald, want we hadden nog brood en kaas over van zaterdag en dat leek me een prima excuus om te lunchen met pantosti’s. Na de lunch ging Espen lekker slapen en ik nam Marcel alvast mee naar het Indoorspeelparadijs. Het was er best druk en de muziek stond hard aan, dus ik checkte de Landal app even of er iets bijzonders te doen was. Ja, dat was inderdaad het geval. Die middag was er een grote Sinterklaas show op het podium. Ik liet mijn ouders weten dat dit misschien ook wel leuk was voor Espen en zij kwamen even later dus ook naar de speeltuin toe. Marcel en Espen speelden eigenlijk vooral tijdens de show, maar daarna mochten de kinderen even hallo zeggen en op de foto met Sint en Piet en dat wilden ze wel graag.

Aan het einde van de middag stapten we in de auto om pannenkoeken te gaan eten bij pannenkoekenboerderij ‘T Hoes van Hol-An. We hadden vroeg gereserveerd, zodat de jongens nog een beetje fit zouden zijn. Er was een fijne speelhoek, dus Marcel ging lekker zijn gang. Espen was daar nog een beetje te klein voor, dus die probeerde ik aan tafel te vermaken. Hij wil eigenlijk liever niet stil zitten. Behalve als er eten voor zijn neus staat. Dus zodra de pannenkoeken op tafel kwamen, was het verder geen probleem meer en hebben we allemaal lekker gegeten. Het was erg lekker, dus als je ooit in de buurt bent, is het zeker een aanrader.

Een andere reden om vroeg te gaan eten, was de Formule 1 wedstrijd in Brazilië. Deze begon om tien over zes, dus ik wilde wel graag op tijd terug zijn. Gelukkig waren de jongens goed moe en konden ze thuis lekker in bad en richting bed. Espen viel meteen in slaap, maar Marcel had er iets meer moeite mee na alle prikkels van het hele weekend. Na de Grand Prix van Brazilië (wat was dát spannend zeg!) hebben we nog wat andere programma’s gekeken en toen ben ik gaan slapen.

Maandag

Aan al het goede komt een einde, zo ook aan ons weekendje weg. Het is echt voorbij gevlogen. Op maandagmorgen was het tijd om alle spullen weer in te pakken en terug naar huis te rijden. We hebben wel iets moois om op terug te kijken. Het was een geslaagd weekend en ik vind het echt top dat er zoveel gedaan werd met de intocht van Sinterklaas, want dat was voor Marcel wel écht een hoogtepunt. Die vroeg ook gelijk of we volgend jaar dan weer kunnen gaan. Wie weet?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.