Waarom ik liever series kijk dan films

geplaatst in: Film, TV & Theater | 8

Greys-Anatomy

Als je mij vraagt welke film ik het laatst gezien heb, dan is het antwoord vaak dat ik het niet meer weet. Dat komt puur omdat het dan te lang geleden is. Ik heb vaak gezegd dat ik films kijken lastig vind, omdat je te lang stil moet zitten of om andere redenen. Toch denk ik dat dit niet klopt. Ik kijk namelijk wel graag series en als ik er eenmaal in zit dan kan ik rustig een aantal afleveringen achter elkaar kijken. In principe zit je dan al snel langer stil dan bij de gemiddelde film. Daar ben ik eens over na gaan denken.

Dat ik het meest van series houd, zie ik ook terug als ik kijk naar de boeken die ik het leukst vind. Zou daar een vergelijkbare reden achter zitten? Ik denk zelf van wel. De reden dat ik graag dikke boeken en series lees, heeft te maken dat ik me dan langer kan hechten aan de hoofdpersonen. Ze maken meer mee, ze groeien in het verhaal en ik geniet daarvan. Als ik de boeken los moet laten dan voelt dat soms als afscheid nemen van een goede vriend of vriendin. Ik kijk er dan met liefde naar terug. Eigenlijk is dit met het kijken van televisie series niet anders.

Op dit moment kijk ik elke avond een stukje van seizoen 10 van Grey’s Anatomy. Bijna zijn we bij het einde van het seizoen en wat baal ik daarvan! Ik had al een paar dagen klaar kunnen zijn, maar ik stel het een beetje uit. Dan hoef ik niet zo lang te wachten op het volgende seizoen. In het geval van Grey’s Anatomy kijk ik al mee vanaf de eerste aflevering. Ik was destijds helemaal verslaafd aan de dinsdagavond van Net 5 en toen daar een nieuwe serie verscheen, begon ik die ook meteen te volgen. Tot die tijd was Everwood mijn favoriete serie, maar Grey’s Anatomy schoot daar al snel voorbij. Nu tien jaar later heb ik zelf een hoop meegemaakt en ook de personages uit de serie zijn gegroeid. Elke aflevering lach en huil ik met ze mee.

Die emoties, daar houd ik van. Het raakt me. Bij een film heb ik dat zelf veel minder. Het zijn vaak personages die je alleen in die film tegen komt en daar zit minder diepte in. Misschien komt daar dan weer mijn liefde voor dramatische films vandaan. Als ik naar de televisie kijk, wil ik geraakt worden. Dan wil ik erin gezogen worden. Dat lukt niet met alle films. Soms is dat meer een beetje tijdverdrijf. Dat kan natuurlijk ook wel lekker zijn, maar doe mij maar gewoon een fijne serie!

8 reacties

  1. Mich

    ik hou ook van series, zeker met het vooruitzicht dat er nog wat seizoenen aanwezig zijn. Greys Anatomy is ook al jaren één van mijn favoriet. Christina is echt mijn favoriet!

  2. Anneke

    Ik volg ook vanaf het begin Grey’s Anatomy. Ik ben ook veel gekker op series. Bij films vraag ik me trouwens ook altijd af of ik me wel zo lang kan concentreren, terwijl ik zo een hele middag series kijk haha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.