Waar wil je zijn over vijf jaar?

geplaatst in: Life | 5

quote over 5 jaarTijdens het laatste jaar van mijn studie werd ons tijdens één van de colleges gevraagd waar we over vijf jaar wilden zijn. We moesten dit opschrijven en delen met een groepje medestudenten. Ik voelde me destijds wel een buitenbeentje. De doelen die zij omschreven hadden allemaal te maken met hun carrière. Ze wisten precies bij welke organisatie ze wilden werken en welke functie ze dan wilden hebben. Ik had dat zelf helemaal niet.

Voor de vijf jaar die eraan kwamen, had ik hele andere doelen. De eerste had ik wel gemeen met mijn medestudenten. We wilden tenslotte allemaal afstuderen en ons diploma halen. Mijn andere doelen waren op dat moment:

– Afvallen;
– Mama worden;
– Een parttime baan vinden waar ik me goed bij voel.

Van de vijf jaar die we destijds hadden, zijn er nog twee-en-een-half over. Wat mijn doelen betreft kan ik zeggen dat ik ongeveer op de helft ben van wat ik destijds wilde bereiken. Ik heb een gastric bypass operatie gehad waardoor ik al 43 kilo ben afgevallen. Mijn streefgewicht heb ik nog niet bereikt, maar ik ben al heel blij met dit resultaat. En ik ga natuurlijk gewoon door met gezonde leven en meer bewegen. Dat bevalt me goed. Een van de redenen dat ik mijn streefgewicht nog niet heb bereikt, is dat ik moeder geworden ben. Dat doel kan ik dus wel van de lijst afstrepen.

Het laatste doel was het vinden van een leuke parttime baan. Op dit moment ben ik daar helemaal niet mee bezig. Als Marcel en ik samen in een goed ritme zitten, wil ik wel weer gaan schrijven. Dat vond ik fijn om te doen en dat is prima te combineren. Of ik ook nog op zoek ga naar een baan buitenshuis dat zie ik nog wel. Ik wil eerst genieten van de kleine. Dat staat nu echt voorop.

Het is goed om doelen te stellen voor jezelf. Wel lijkt het me dus een goed idee om weer eens na te denken over deze lijst. Waar wil ik heen en wat zou ik er nu op zetten?

En, waar zou jij willen zijn over vijf jaar?

5 reacties

 1. Kim

  Oh, dit is echt een hele lastige vraag. Zeker nu ik afgestudeerd ben. Niet dat ik geen toekomst voor mij zie, zeker wel, maar vijf jaar vooruit denken vind ik lastig…ik kom erop terug.

  Mooi om te zien dat je mooie doelen hebt verwezenlijkt of aan het verwezenlijken bent 🙂

 2. Anneke

  Over vijf jaar hoop ik ook moeder te mogen zijn. Daarnaast denk en hoop ik nog in het onderwijs te werken en dat ik daarin ben blijven groeien. Misschien werk ik nog op dezelfde school, misschien op een andere… Ik voel me in ieder geval heel fijn op de school waar ik nu werk.

 3. Sandra

  Over vijf jaar…
  Zo ver denk ik allang niet meer vooruit sinds we iets te vaak te maken hebben gehad met mensen (jonge mensen) die er zo opeens niet meer waren. Die ook boordevol toekomst plannen zaten.
  We nemen het leven gewoon lekker zoals het komt. Doelen stellen doen we inmiddels niet meer.
  Al hoop ik dan wel dat er eentje het huis uit is gevlogen over vijf jaar en wij gewoon nog meer vrijheid blijheid zullen hebben en kennen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.