Vakantiecheck

geplaatst in: Life | 7

Sinds januari 2012 rijd ik rond in de Mazda 121 op deze foto. Het is mijn eerste eigen autootje. Eigenlijk heb ik niks met Mazda (en ik heb er ook niks tegen), maar deze auto is voor mij speciaal. Het is namelijk de laatste auto waar mijn opa in gereden heeft, voordat hij Alzheimer kreeg. Via mijn moeder kwam de auto vervolgens bij mij terecht en ik hoop dat ik er nog een tijdje in kan blijven rijden. In het begin herkende opa zijn auto nog wel, maar inmiddels weet hij niet meer dat hij ooit een auto gehad heeft. Dat maakt me soms wel verdrietig, maar op de één of andere manier voelt het heel fijn om in ‘zijn’ auto te rijden. En dus ben ik er heel zuinig op.

Vanmorgen ben ik met mijn auto naar de garage geweest voor een gratis vakantiecheck. Ik leverde hem in en ging daarna even ontbijten en boodschappen doen op het winkelcentrum. Met lood in mijn schoenen ging ik terug naar de garage. Zou alles in orde zijn of zou het me een vermogen gaan kosten? De monteur had veel aantekeningen gemaakt, dus dat leek me geen goed teken. Gelukkig leek het mee te vallen. Er hoefde niets meteen vervangen te worden, dus ik kan het in delen laten doen. Vandaag heb ik er nieuwe banden onder laten zetten en omdat we er toch waren, heb ik hem maar meteen even gewassen. En nu maar hopen dat ik er nog flink wat kilometers in kan maken!

7 reacties

 1. Sandra

  Ik hoop dat je er nog heel veel fijne ritjes in mag maken. Wat fijn dat het met de mankementen wel mee is gevallen. Onze auto moet vrijdag voor de APK. Ik ben benieuwd!

  • Roxanne

   Dat zal ongetwijfeld altijd spannend blijven. De echte apk hoef ik pas eind september te laten doen, maar nu heb ik vast een idee van hoe de auto ervoor staat.

 2. Serena

  Zo’n gratis check is dus nooit echt gratis. Ze vinden altijd wel iets om geld uit te slaan. Ik vind het pure oplichting!!!

  • Roxanne

   Die check was wel gratis, maar ik wist al dat er nieuwe banden onder moesten dus dat wilde ik toch al laten doen… daarnaast komt de apk eraan dus het is even een mooi check punt. Natuurlijk vinden ze altijd wel iets maar de meeste dingen zijn puur advies en ze zeggen er ook gewoon bij dat hij daar niet op afgekeurd zal worden dus dan kun je er ook eerst voor sparen en het even aankijken!

 3. Mich

  Begrijpelijk dat het spannend is. Dat had ik ook als ik mijn auto naar de APK bracht. Hopelijk nog lang plezier hiervan!

 4. Gadis

  Een mooi verhaal zit er achter deze auto, maakt hem extra speciaal.
  Fijn dat hij goedgekeurd is!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.