Utereg me stadsjie

geplaatst in: Familie, Thuis | 0

Domtoren UtrechtUtrecht, de stad waar ik in 1984 geboren ben en waar ik nu ook weer met veel plezier woon. Op dit moment wonen Huib, Marcel en ik in een appartement met twee slaapkamers. We wonen op loopafstand van de Utrechtse binnenstad. Ik vind het hier fijn. Ik houd van de drukte van de stad, van het feit dat je alles dichtbij hebt en dat er altijd iets te doen is. De wijk waarin we wonen is niet extreem druk, dus als ik geen zin heb, blijf ik lekker thuis. Wat mij betreft hoeven we hier nooit meer weg. Nou ja, uit Utrecht dan, want een ander huisje zou ik best wel fijn vinden. Zo eentje met een grotere badkamer en een tuin. Of een extra slaapkamer.

Waar zou ons nieuwe huis dan staan? Zoals ik al aangaf, wil ik het liefste in Utrecht blijven wonen. Ik ben hier geboren, ik heb hier gestudeerd en toen ik hier niet woonde, miste ik het enorm. Elke keer als ik met de trein de stad binnen kwam en ik de Domtoren zag, voelde het als thuis komen. Mijn avontuurlijke kant zou graag verhuizen naar een andere stad of misschien zelfs wel naar een ander land. Grote steden hebben een flinke aantrekkingskracht op mij. Anderzijds ben ik bang. Ik ben bang dat ik ergens anders niet zou kunnen wennen en dat het dan niet zo gemakkelijk is om terug te keren naar Utrecht. De huizen liggen hier in de omgeving tenslotte niet voor het oprapen. Er zijn lange wachtlijsten en een koophuis is ontzettend duur.

Ondertussen denk ik dus vooral na over steden, maar een stemmetje in mijn achterhoofd vraagt zich af of dit wel slim is. Hoe gaat dat dan met Marcel? Hier in de binnenstad kunnen kinderen niet zonder toezicht op straat spelen. Er is teveel verkeer en je weet maar nooit wie er nog meer allemaal langs lopen. Ik zou dat wel eng vinden. En dan is er nog het budget. Een eengezinswoning is hier bijna niet te betalen, dus gaat dat wel lukken? En zo niet, kan ik dan wel wennen in een kleinere stad of zelfs in een dorp?

Zolang ik nog met zoveel vragen zit, ga ik de knoop nog niet door hakken. Hoewel we niet groot wonen, is de locatie top en hoef ik niet zomaar weg. We hebben de tijd. De tijd om te gaan sparen en om ons heen te kijken. Tijd om na te denken voordat we actie ondernemen. Ik heb er vertrouwen in dat het wel goed komt. En voor nu geniet ik gewoon nog even met volle teugen van mijn favoriete stad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.