Uitzieken

geplaatst in: Gezondheid | 0

Vorige week schreef ik al dat we hier in huis te maken hadden met dat rottige virus dat rond gaat. Inmiddels lijkt het erop dat de mannen er vanaf zijn en dat ik als enige nog even uit moet zieken. Dat uitzieken is alleen best wel een dingetje. Hoe doe je dat? Veel slapen, drinken en vitamines binnen krijgen leek me een goed begin, maar voor alsnog knap ik niet echt op.

Allereerst bleek ik toch wel wat zieker te zijn dan ik zelf in de gaten had. Zaterdag had ik nog steeds koorts en na een week was ik dat best wel zat. Ik belde de huisartsenpost en mocht even langs komen. Het hoesten hield maar niet op en ik kon er niet meer van slapen. Ze keek in mijn keel en luisterde naar mijn longen. Het leek wel een longontsteking, volgens de arts. Dat was natuurlijk niet de bedoeling. Omdat ze niet voor niets antibiotica voor wilde schrijven, deed ze een kleine bloedtest. Daaruit bleek dat het waarschijnlijk niet bacterieel was en dus kreeg ik geen kuur. Het moest vanzelf over gaan. Wel schreef ze codeïne voor zodat ik wat beter zou kunnen slapen ’s nachts en wat minder zou gaan hoesten. Verder moest ik het maar even in de gaten houden.

De vraag is wanneer trek je dan weer aan de bel? Het hoesten is nog niet minder, maar wordt ook niet erger. De koorts is er af en toe nog wel, maar valt qua hoogte wel mee. Slapen kan ik gewoon niet, want ook met codeïne hoest ik harder dan een complete zeehondencrèche. Ik denk dat niemand hier een oog dicht doet in de straat… Of ze moeten hele goede oordopjes hebben. Van niet slapen word je erg moe en daar ga je je ook al niet beter van voelen. Dus pak ik langzaam mijn dingen maar weer op. In bed liggen word ik namelijk enorm chagrijnig van.

Voorlopig dus nog even geen gezellig nieuws van mijn kant, maar wel even een teken van leven. Ik doe het nog even rustig aan en ik hoop heel erg dat ik me dit weekend beter voel, want ik heb mijn kleine neefje al drie weken niet gezien en dat vind ik helemaal niet leuk! Daarnaast heb ik gewoon weer zin om leuke dingen te doen en ik ben echt enorm klaar met dat gehoest en gesnotter.

Voor iedereen die ook aan het kwakkelen is: Beterschap! Ik hoop dat we er allemaal snel vanaf zijn. Laat het maar snel lente worden, dat lijkt me beter voor ons allemaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.