Uitgeschakeld door dat rot virus

geplaatst in: Familie, Gezondheid, Mama | 1

In december was Marcel al een paar weken aan het kwakkelen met één of ander virus. Ik was blij dat het voorbij was, maar een paar weken later begon het weer. Hij was flink verkouden en had af en toe koorts. Het was echt wel sneu en hij wilde bijna niet eten. Gelukkig dronk hij wel en hij was redelijk vrolijk, dus ik maakte me niet al teveel zorgen. Vorige week werd ik ook verkouden. Niet zo gek als je bedenkt dat ik al bijna drie weken snotneuzen aan het afvegen was! Ik had daar alleen echt geen tijd voor. Allereerst moest ik voor Marcel zorgen. Marcel begon te hoesten en de koorts kwam opeens weer terug. Op zaterdagavond gingen we met hem naar de huisartsenpost. Het leek allemaal mee te vallen. Zijn keel en oren waren wat rood, maar zijn longen klonken goed. Opgelucht gingen we naar huis. Het was allemaal in orde.

Volgens mij was dat het startsignaal voor het virus om mij echt te grazen te nemen. Ik had al een paar dagen een verstopte neus en spierpijn en vanaf dat moment was er geen houden aan. Ik kreeg koorts, keelpijn, hoofdpijn, oorpijn en begon ook vreselijk te hoesten. Zondag wist ik echt niet waar ik het zoeken moest. Ik nam Marcel mee naar mijn ouders en kroop daar met een dekentje op de bank. Mijn moeder maakte thee met honing voor me en mijn vader smeerde een boterham. Zo kwam ik weer een klein beetje bij. Ik dacht als ik vroeg naar bed ga, voel ik me morgen vast beter.

 

Helaas was ik op maandag niet opgeknapt. Sterker nog, maandag was de heftigste dag van de week. Ik weet alleen dat ik drie dagen in bed heb gelegen en volledig uitgeschakeld was. Gelukkig heeft Marcel hele lieve opa’s en oma’s en namen zij hem even van mij over. Dat was niet leuk, want als hij niet thuis is, mis ik hem enorm. Ik kon zelf alleen geen kant op en Pel moest ook gewoon werken. Dat schoot niet op. Op woensdag ging ik voor het eerst weer zelf naar buiten en vanaf dat moment knapte ik een beetje op.

Ik ben nog steeds niet helemaal beter, maar het lijkt nu weer meer op de nasleep van een verkoudheid dan op de griep. We doen nog maar even rustig aan komend weekend. Dan kunnen we nog even goed uitzieken en hopelijk kunnen we er dan volgende week weer gewoon vol tegenaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.