Top vijf Europese steden op mijn travel wishlist

geplaatst in: Reizen & Vakantie | 15

Het is geen geheim dat ik dol ben op Londen. Ook Berlijn, Barcelona en Parijs wil ik graag nog eens bezoeken. Vandaag wil ik een lijstje maken van mijn top vijf Europese steden die ik nog nooit bezocht heb en waar ik graag eens heen zou willen. Deze lijst zou ik eindeloos veel langer kunnen maken, omdat er gewoonweg nog veel meer gave steden zijn in Europa waar ik nog nooit ben geweest, maar vandaag deel ik mijn top vijf met jullie.

Rome

Op het vwo heb ik zeven jaar (uhm ja, ik ben blijven zitten in de tweede) Latijn gehad. Veel Gymnasium klassen maakten in het verleden reizen naar Rome, maar wij gingen zowel in de derde als in de vijfde naar Frankrijk toe voor een werkweek. Ook daar is genoeg te zien als het gaat om ruïnes uit de tijd van de Romeinen, maar het is natuurlijk niet hetzelfde. Ik zette Rome dus op mijn travel wishlist.

Het plan was om na mijn afstuderen naar Rome te gaan met mijn ouders. Zij zouden ons meenemen. Dat is er nooit van gekomen. We hadden besloten in april te gaan, maar daar kwam van alles tussen. In 2014 werd ik geopereerd en wist ik van tevoren niet wanneer dat zou zijn, behalve dat het april of mei zou worden. We besloten het een jaar uit te stellen, maar in 2015 was ik zwanger van Marcel. Italië is natuurlijk niet leuk zonder een lekker wijntje en eindeloos wandelen had ik ook niet echt gekund aangezien ik me totaal niet fit voelde in die periode. Deze keer besloten we om het voorlopig maar zo te laten. In plaats van een reisje naar Rome, kreeg ik nu een complete kinderkamer van mijn ouders. Dat was ook een super cadeau.

Rome staat dus nog altijd op mijn wishlist. Misschien ga ik wel een keer met alleen mijn moeder (al willen wij samen ook al sparen voor een reisje naar New York?) en anders gewoon met mijn mannen als de kleine wat groter is. Die stad loopt ook niet weg natuurlijk.

ColosseumCredits

Helsinki

Ik ben al twee keer in Finland geweest, maar van Helsinki heb ik nog niet meer gezien dan het vliegveld. Zonde, want als ik de verhalen van anderen hoor dan is het wel een mooie stad om een keer heen te gaan. Mijn broer en schoonzus zijn wel in Helsinki geweest en ik vond de foto’s prachtig. Kortom, ik wil er zeker een keertje heen. Wel in de zomer, want die winterse sneeuw vond ik wel erg heftig in Finland.

HelsinkiCredits

Stockholm 

Ik geloof dat ik wel iets heb met het noorden. Als ik genoeg geld had, zou ik graag een keer een road trip maken door Denemarken, Zweden en Finland, maar tot die tijd droom ik wel over een paar stedentripjes. Dat is in ieder geval haalbaar. Ik heb om die reden Stockholm ook toegevoegd aan deze lijst. Het leuke van Zweden is dat ik er een aantal penvriendinnen heb wonen. Ik kan dan eventueel ook met één van hen afspreken als ik daar ben, lijkt me erg gezellig. En op die manier zie je waarschijnlijk ook wat meer van de stad dan alleen de toeristische plaatsen.

StockholmCredits

Praag

Praag is ook zo’n stad waar ik veel goede dingen over gehoord heb. Natuurlijk dat het bier goedkoop is in Tsjechië, maar daar ga ik niet voor op vakantie. De foto’s en verhalen spreken me aan en ik zou deze stad gewoon graag een keer zelf willen ontdekken.

PraagCredits

Sevilla

Ik wil al jaren een keer naar Andalusië. Ook hier zou het tof zijn om met de auto rond te rijden, misschien vanaf een fijn hotel aan het strand. In ieder geval wil ik dan eens kijken in Sevilla, want dat lijkt me een leuke, Spaanse stad. Ja, Madrid zou misschien meer voor de hand liggen en Barcelona ben ik al een keer geweest, maar ik heb meer met het zuiden van Spanje.

SevillaCredits

Welke (Europese) steden staan bovenaan jouw wishlist?

 

15 reacties

 1. Kim

  Ja, Londen is ook m’n tweede hometown 😉
  Maar behalve Londen lijkt mij een Scandinavische plaats ook erg gaaf! Geen idee welke, maar dat lijkt mij tof. Verder zou ik ook graag naar Barcelona willen, vanwege het nummer Barcelona. Verder is New York ook een wens, maar dat is geen Europa meer 😉
  Oh ja, IJsland trouwens ook voor het noorderlicht. Is dat nog Europa?

  • Roxanne

   Ijsland is absoluut ook gaaf ja dat wil ik ook wel een keer zien. En New York. Barcelona ben ik al geweest en wil ik nog wel eens naar terug 🙂

   • PatriciaD

    Noorderlicht is natuurlijk al in lapland/zweden te bewonderen 😉 wel in winter :-/ das wel jammer

     • Kim

      Alleen eerst even de Staatsloterij winnen of een man met geld. #golddigger

     • Kim

      En wat zie ik nu?! Ik ben Praag vergeten op te noemen! Daar heb ik op middelbare school een werkstuk over gemaakt.

     • Roxanne

      Ja zeg dat kan niet he! 😛 Zouden we dat ooit niet samen doen? Whaha. Kan natuurlijk nog steeds, want Praag ligt er nog!

 2. Marcella

  Leuk lijstje Rox! Ik kan je Praag & Rome aanbevelen, echt een leuke stad! Naar Helsinki & Stockholm ben ik ontzettend benieuwd. Ik vrees dat het dure steden zijn, net als Oslo. Maar voor een paar dagen is dat vast te doen. Een roadtrip door Noorwegen en Zweden staat erg hoog op mijn wishlist!

 3. PatriciaD

  Roadtrip zweden in 2007 gedaan 🙂 zeker aanrader! Helemaal omhoog gereden met de 2cv incl. Stukje lapland! Gaan we ooit weer doen!
  Ik zou een klein stukje hoger gaan ipv stockholm naar uppsala gaan ?? daar moet ik dus naar terug met mijn meisjes!
  Vorig jaar denemarken gedaan (eerder keertje lang weekend zonder kinderen… Nu met kinderen) kinderen willen terug ?
  Rome staat ook op mijn lijst…. Ben nieuwsgierig naar venetie…. Nu ben ik al mega vaak in london geweest maar moet weer eens terug…. Ik wil ook nog naar carcassone ennnnn ja weer terug naar lisabon en omgeving!

 4. Mich

  Leuk lijstje. Rome staat er bij mij ook nog op. Ik ben jaren geleden Milaan geweest, vond het werkelijk niks aan. Daarom kies ik altijd voor de Spaanse gezelligheid dan de Italiaanse, maar Rome staat nog wel op de wenslijst.

  Daarnaast zou ik nog wel een keer naar Munchen en/of Athene willen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.