Tijdelijk geen mobiele versie beschikbaar

geplaatst in: Internet & Technologie | 4

Zondagavond logde ik in op WordPress en tot mijn schrik zag ik dat alle plug-ins verdwenen waren! Hoe kon dat nou gebeuren? Ik vroeg het Huib en hij keek meteen of hij daar wat aan kon doen. Het leek erop dat er ergens een update verkeerd was gegaan. Ik heb meteen al mijn andere blogs/websites nagekeken en er was maar één andere site die hetzelfde probleem had. Dat was Screaming for my Supper.

In eerste instantie had ik geen flauw idee hoe het kwam. De plug-ins waren echt weg dus het enige wat ik kon doen om het te fixen was ze allemaal opnieuw installeren. Dat klinkt wellicht als een nachtmerrie, maar gelukkig gebruik ik er niet zo heel veel. Ik heb meteen even goed nagedacht over welke ik nou wel en niet gebruik en uiteindelijk heb ik er maar vijf terug gezet.

Ik had wel een zesde in gedachte, maar dat was nu net de enige plug-in die de twee getroffen sites met elkaar gemeen hadden. Dat was WP Touch, de plug-in die zorgde voor de mobiele versie van mijn blog. Ik heb geen idee waarom die update niet goed gegaan is, maar ik wil het risico op herhaling liever niet nemen. Kortom, tot ik iets anders heb bedacht, is er tijdelijk geen mobiele versie beschikbaar van mijn blog. Misschien is dit wel een mooi moment om na te denken over een nieuwe – responsive – theme?

4 reacties

 1. Natasja

  Hm, vervelend! Weet je zeker dat je niet bent gehacked? Daar hoorde ik wat andere bloggers over deze week. Heb er verder niet zoveel verstand van maar zorgen dat al je plugins up-to-date zijn en eventueel je wachtwoord wijzigen kan nooit kwaad 🙂

  • Roxanne

   Thanks voor de tips! Nee ik denk echt dat de plug-in niet meer compatible was met de theme ofzo, maar ik heb uiteraard alles even gewijzigd 😉 Veiligheid voor alles he?

 2. Natasja

  Zeker! Mijn blog werd een paar weken terug compleet overgenomen op een ander domein, sindsdien let ik er ook veel meer op! Heb nu een security plugin geïnstalleerd en daardoor kan ik bijvoorbeeld ook zien dat er regelmatig (mislukte) pogingen tot inloggen worden gedaan. Bizar :S

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.