The fault in our stars

geplaatst in: Film, TV & Theater | 6

the fault2Normaal gesproken kijk ik meestal niet naar een film waar ik het boek al van gelezen heb, omdat ik altijd bang ben dat het tegen valt. Sommige films geef ik echter het voordeel van de twijfel. Dan ben ik benieuwd hoe ze het verfilmd hebben of ik heb het idee dat het toch de moeite waard kan zijn. Dit laatste was het geval bij ‘The fault in our stars’. Gisteravond sleepte ik Huib dus mee naar de bioscoop om te kijken naar deze film.

Over de film

Hazel en Gus zijn twee heel bijzondere tieners. Ze beschikken allebei over een cynisch gevoel voor humor, hebben een hekel aan alles wat gewoon is en zijn stapelgek op elkaar.
Hun relatie is op zich al een wonder, omdat ze elkaar hebben ontmoet bij een praatgroep voor kankerpatiënten.The Fault In Our Stars is gebaseerd op de bestseller De Weeffout in onze sterren van John Green en gaat over de meeslepende, grappige, spannende en tragische reis door het leven en de liefde. De film is voor een deel opgenomen in Amsterdam.” (bron)

Wat ik van de film vond 

Ik vind het moeilijk om er de juiste woorden voor te vinden. Allereerst ben ik vooral blij dat ik de film gezien heb, want ik vond hem erg mooi. De essentie van het boek kwam voor mij goed over en ik vond dat de belangrijkste scenes allemaal in de film zaten. De cast vond ik kloppen en het acteerwerk was prima. Ik houd ervan als er in een film gebruik wordt gemaakt van goede dialogen, maar alleen op het moment dat deze nodig zijn. Beeld kan veel meer zeggen dan woorden. Die balans vond ik goed gevonden in dit geval. Daarnaast vond ik de manier waarop de sms’jes van Augustus in beeld kwamen (met getekende tekstwolkjes) erg goed gevonden. Zo kon je de reactie op het gezicht van Hazel goed zien als ze het bericht las.
Ondanks het heftige thema heb ik een aantal keren hardop zitten lachen tijdens de film. De humor van zowel Hazel als Gus zat in de film en sommige momenten waren echt mooi. Ook heb ik gehuild. Ik zal het einde niet verklappen, maar als je gaat kijken, neem dan wel een pakje tissues mee.

6 reacties

  1. Khim

    Bij het boek had ik al zakdoeken nodig, dus laat staan bij de film 😉

  2. Eline

    Het boek staat op mijn verlanglijst voor mijn verjaardag, hoop dat ik m krijg, lijkt me prachtig!

  3. Marije

    Ik ben zo benieuwd naar deze film! Ik denk dat ik er maar naartoe moet met een paar vriendinnen 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.