Taman Indonesia

geplaatst in: Uitjes en Evenementen | 5

Afgelopen weekend was het heerlijk weer en Huib en besloten de maand mei af te sluiten met een dagje uit. Van penvriendin Sanne had ik een leuke tip gekregen. Zij was naar dierenpark Taman Indonesia geweest. Ik had er nog nooit van gehoord, maar het klonk leuk. Daarom zaten wij afgelopen zaterdag al vroeg in de auto onderweg naar het noorden.
Taman Indonesia 01Het park ligt in Kallenkote, vlakbij Steenwijk, verstopt tussen de weilanden. Toch is er van dat plattelandsgevoel niets meer over zodra je het park in loopt. Het ruikt er anders, het klinkt exotisch en ik waande me even in een ander land. Nu hielp het prachtige weer zeker ook mee, maar de sfeer was prachtig. Taman Indonesia is een klein park waar je vooral veel vogels kunt zien, maar er waren ook andere dieren. Gewapend met mijn camera liep ik richting de dieren en ik maakte veel foto’s. Niet alleen van de dieren, maar ook van de aankleding van het park zoals de beelden, de voorwerpen en de muurschilderingen.

Taman Indonesia 02Mijn favorieten in de dierentuin zijn eigenlijk altijd de grote, wilde katten. Ook deze waren aanwezig in het dierenpark en hier maakte ik dan ook veel foto’s van. De grote katten lagen heerlijk te genieten van het zonnetje. Het leukste vond ik nog wel dat ze jongen hadden. Het waren net kittens en ik vond ze er zo lief uit zien. Zo’n poesje wilde ik wel mee naar huis nemen om te knuffelen, al was dat vast niet zo’n heel goed idee geweest. De wilde katten bleven dus waar ze waren. Mijn tweede favoriet waren de schattige eekhoorntjes. Helaas waren die echt te snel om goed op de foto te krijgen met mijn camera.

Taman Indonesia 03Aan het einde hebben we nog even heerlijk in de zon gezeten op het terras van het dierenpark en daarna heb ik nog even rond gekeken in de shop. Al met al hebben we een heerlijke, zonnige ochtend gehad. Ik vind het park een absolute aanrader. Het was geen dagvullend programma, maar dat was niet erg. Nu we toch al zo’n eind richting het noorden gereden waren, reden we nog even door om nog even te gaan winkelen in Groningen. Ook dat is iets waar ik enorm van kan genieten!

5 reacties

 1. Sanne

  Leuk dat je er ook heen bent geweest! Het is echt een heel leuk dierenpark. In elk geval gaan wij er deze zomer nog een keer heen, want zoonlief wil het park ook graag zien en ik vind het voor herhaling wel vatbaar.
  Ik heb dus genoten van je foto’s. Enne… die katten daar laten is heel verstandig, want ik denk ook niet dat de buren vrolijk zouden worden van de geur die ze verspreiden.

  • Roxanne

   Ja dat laatste daar ben ik ook bang voor. En ik denk dat ze Kitty rauw lusten, dat kleine ding. šŸ˜€

 2. Serena

  Ik had er ook nog nooit van gehoord, maar lijkt dat je daar andere dieren ziet dan in de standaard dierentuin. Leuk!!!

 3. Marije

  Ik heb er jaren in de buurt gewoond, maar ben hier nog nooit geweest! Daar moet toch maar eens verandering in komen! Leuk!

 4. Khim

  Wat leuk om te lezen dat je er bent geweest. Mooie foto’s ook. Dit uitje staat al een tijdje op mijn lijstje, zo te horen zeker snel gaan doen šŸ˜‰

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.