Tag: Share the Happiness

geplaatst in: Life | 9

We hebben allemaal kleine dingen die ons leven leuk maken. Zelfs als we ziek zijn, verdrietig zijn, en als het allemaal gewoon niet zo mee zit. Deze kleine dingen houden ons op de been! Een lief smsje, een meisje dat lachend op de fiets zit, het zonnetje dat naar binnen schijnt, een bed dat fijn ligt, een vrije dag, en ga zo maar door. Nu wil ik van jou weten, welke dingen zijn dit in jouw geval? Waar word jíj blij van? Wat zijn de simpele dingen die jouw leven zo leuk maken? Maak er een lijstje van en share your happiness! Liefs, Lisanne (Lisanneleeft.nl)

Op verschillende blogs kwam ik deze tag al tegen, maar toen Karen me op haar blog de hint gaf om hem over te nemen, was ik om. Het is een goed idee om af en toe eens stil te staan bij de (kleine) dingen die het leven de moeite waard maken. Daar wordt het leven echt een stuk mooier van. Dus bij deze ook mijn lijstje.

Ik houd van mijn katten. Het zijn bijzondere beestjes en ze zijn leuk om naar te kijken. Flaco haalt kattenkwaad uit in huis en brengt wat leven met zich mee en Bella komt af en toe even lekker met me knuffelen. Dan krijg ik het echt even warm van binnen. Ze kunnen uren liggen te slapen. Ik heb altijd al iets met katten gehad. Een huis is voor mijn gevoel niet compleet zonder kat. Gelukkig heb ik er nu twee, dus er is genoeg om van te genieten.

Een goed boek. En dan bedoel ik ook echt een dikke pil, zo eentje waarvan je aan het einde baalt dat het verhaal afgelopen is en dat je eigenlijk nog verder had willen lezen. Dan zou ik het liefst de hele dag of nacht doorlezen en soms doe ik dat dan ook. Ik kruip echt helemaal in het verhaal. Nu geniet ik vooral van het lezen van boeken, maar stiekem droom ik ervan om zelf zulke verhalen te kunnen schrijven.

Ik word echt blij van de lente. Het is mijn favoriete seizoen. Alles komt weer tot leven. Het gras lijkt groener, het zonnetje gaat weer schijnen en er zijn overal baby-dieren. Van die kleine eendjes of schattige lammetjes, dat vind ik zo leuk om naar te kijken. In de lente vind ik het zelfs niet erg als het zachtjes regent, want dat ruikt heel lekker. Dan loop ik glimlachend over straat. Het is ook altijd net alsof ik een beetje extra energie heb als ik de eerste zonnestralen kan voelen op mijn huid.

Het geluid van de brievenbus is ook echt iets voor op dit lijstje. Ik word blij van post. Een leuk kaartje of een gezellige brief. Of zelfs een (onverwachts) pakketje. Elke dag als ik de post uit de brievenbus haal, dan hoop ik dat er iets leuks voor mij bij zit.

Muziek. Deze spreekt wel voor zich denk ik. Muziek speelt echt in op mijn emoties. Het brengt herinneringen boven en het zorgt voor nieuwe herinneringen, bijvoorbeeld op een festival of als je samen in de auto heel hard mee zingt. Als ik zelf zing, dan maakt dat mijn hoofd leeg en het zorgt voor rust.

Toen ik 18 was, wilde ik dolgraag mijn rijbewijs halen. Toen was auto rijden nog leuk en nieuw, ik deed het graag. Er zijn nog wel momenten dat ik er heel erg van geniet. Bijvoorbeeld als de hele snelweg voor je neus leeg is, zo ver als je kunt zien. Het liefst op een weg waar je lekker door mag rijden. En dan bij voorkeur met de muziek hard aan en mijn zonnebril op.

Zonnebrillen moeten sowieso op dit lijstje. Ik heb er nu geloof ik vier. In de stad kijk ik elk jaar weer voor een andere. Ik vind het fijn als de zon schijnt, dus mijn zonnebril doet me denken aan zonnige dagen.

Een spontaan uitje. Misschien wel op zo’n mooie lentedag. Als het zonnetje schijnt en ik een heleboel energie heb. Dat je elkaar aankijkt en besluit om zonder reden naar het strand te rijden of een ijsje te gaan halen in dat ene dorpje waar je ooit eens op vakantie geweest bent. Daar krijg ik echt bergen energie van.

Met water wil ik deze lijst afsluiten. Of ik nu naar het strand ga, het zwembad in duik op een warme dag of op een bootje mag varen, ik vind water echt heerlijk. (Behalve als het uit de lucht komt vallen dan misschien, want regen vind ik minder geslaagd) Tijdens mijn stage bij de Museumwerf kon ik ook echt vrolijk worden van alle schepen die daar in het water lagen. Wat lijkt het me heerlijk om wat vaker te kunnen gaan varen als het mooi weer is. Helaas heb ik zelf geen boot of scheepje, maar ik ken nu in ieder geval genoeg mensen die dat wel hebben. Misschien kan ik die eens lief aan kijken dit jaar?

Ik ben eigenlijk nu ook wel benieuwd naar de dingen waar mijn lezers vrolijk van worden. Voel je in ieder geval vrij om deze tag over te nemen. Hoe meer vrolijkheid, hoe beter.

9 reacties

 1. Kelly

  Buiten water en de katten veranderen naar mijn honden, vind ik al deze dingen ook héél erg leuk. 😀

 2. Noelle

  Wat een leuke tag! Daar word ik echt vrolijk van. Ik ga em ook overnemen, ook al ben ik hartstikke nieuw hier op jouw site 🙂

 3. Martine

  Heej Rox! <3
  Wat een leuk lijstje. Tof om te lezen en nu ken ik je alweer een beetje beter 😉 hope all is well!
  Liefs van Martine

 4. wannabe

  sjeminee, wat een leuke pakkende naam heeft jouw domein, roxxy84 🙂 zelf ben ik overigens niet zo een lezer, maar heb zo mijn periode’s .. en dieren in het algemeen, heb zelf kat en hond, fantastisch 🙂

 5. Mich

  Ha jij hebt de tag ook gekregen! Leuk lijstje, ook wel mooi om even na te denken over de dingen die je echt gelukkig maken in het leven!

  Ik kan met een aantal dingen echt de hand met je schudden voornamelijk de zonnebrillen :))

 6. Lies

  Wat een leuk lijstje! Ik krijg het er helemaal warm van, met een grote glimlach op mijn gezicht! ik ga deze tag zeker onthouden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.