Tag: Question?

geplaatst in: Internet & Technologie | 12

In een tweet las ik dat ik was getagd door Petra. Nieuwsgierig als ik ben, ben ik meteen op haar blog gaan kijken en daar vond ik onderstaande tag. Ik ben er meteen mee aan de slag gegaan.

De regels

1. You must post these rules.
2. Each person must post 11 things about themselves on their blog.
3. Answer the questions the tagger set for you in their post, and create 11 questions for the people you tag to  answer.
4. You have to choose 11 people to tag and link them on the post.
5. Go to their page and tell them you have linked him or her.
6. No tag backs.
7. No stuff in the tagging section about “you are tagged if you are reading this.” You legitimately have to tag 11 people.


De vragen

1. Wat staat op nummer 1 van je wishlist?
Ik denk allereerst: mijn wishlist van dingen die ik wil doen of van dingen die ik zou willen hebben? Wat ik zou willen doen is vooral afstuderen. Daar ben ik hard mee bezig en ik hoop dat ik over een jaar echt helemaal klaar ben met mijn studie. Verder wil ik dit jaar graag op vakantie, een mooie reis maken naar een land waar ik nooit ben geweest, daar zou ik mijn geld het liefst aan uitgeven. Dus die twee dingen staan zeker bovenaan mijn wishlist.

2. Welke opleiding zou je willen doen als niks je in de weg stond?
Als niks mij in de weg stond, dan zou ik iets met muziek willen doen. Dan zou ik bijvoorbeeld naar de Rock Academie willen gaan om beter te leren zingen en daarna iets te kunnen doen in de muziekwereld.

3. Welk land zou je echt nooit willen bezoeken?
Nooit klinkt in dit geval heel definitief. Ik zou de landen uit het Midden-Oosten niet graag bezoeken momenteel, zoals bijvoorbeeld Irak of Afghanistan, maar voor de rest heb ik niet een land waar ik absoluut nooit naar toe zou willen gaan.

4. Welke sporten doe je/heb je gedaan?
Honk- en softbal, stijldansen, fitness, Zumba en zwemmen… en dan wel met nadruk op ‘heb gedaan’ want zo sportief ben ik op dit moment helemaal niet. Zwemmen doe ik nog wel graag en ik wil weer naar de sportschool, maar voor dansen heb je een partner nodig en een teamsport is niet echt handig als je rooster van je studie steeds veranderd. De komende tijd sport ik dus maar even alleen.

5. Wat is je favoriete kledingstuk?
Mijn lievelingsspijkerbroek. Dat is nooit lang dezelfde, maar ik heb er wel altijd eentje. Het liefst zou ik elke dag rondlopen in jeans, shirtje, vest en daaronder laarsjes of sneakers, afhankelijk van de situatie.

6. Wie is je favoriete blogger?
Ik ben pas sinds november zelf weer fanatieker aan het bloggen en blogs lezen. Dus ik vind het moeilijk om nu maar één iemand te kiezen. Bij sommige blogs heb ik echt de neiging ze meteen te lezen, zoals bijvoorbeeld de #soap avonturen van Mich of de boekrecensies van Judith. Ik heb nu al direct weer het gevoel dat ik iemand tekort doe… Kiezen is duidelijk niet mijn sterkste eigenschap!

7. Wat is je ultieme droom voor de toekomst?
Mijn eerste gedachte was: Wat voor een werk wil ik doen? Waar wil ik wonen en hoe komt mijn huis eruit te zien? Welke auto komt er voor de deur te staan? Materiële wensen hebben we natuurlijk allemaal wel, ieder op onze eigen manier. Maar diep van binnen maakt dat allemaal niet zoveel uit denk ik, als ik genoeg geld heb om van te leven en tevreden ben. Nee, wat ik écht graag zou willen, is moeder worden. Dat is niet iets wat je ‘even’ doet natuurlijk, dus voorlopig ga ik me eerst maar richten op afstuderen en het leven zo leuk mogelijk maken.

8. Zou je je leven opnieuw willen leven? Zou je het dan hetzelfde doen of anders?
Ik weet niet of ik het over zou willen doen. Als ik dan zou weten wat ik nu weet, zou ik dingen anders willen doen. Maar wie niet? Ik zou in mijn puberteit andere keuzes maken en gaan doen wat ik leuk vind, in plaats van wat goed is volgens anderen. Ik denk dat ik dan sneller mijn doelen had bereikt. Aan de andere kant, gaat dat nu ook wel lukken, en had ik mijn omwegen waarschijnlijk nodig om te worden wie ik nu ben.

9. Doe je nu wat je vroeger wilde doen?
Zingen! Als klein meisje vond ik dat al geweldig. Ik heb altijd willen zingen. Natuurlijk deed ik dat wel thuis, onder de douche of in de auto, maar in 2009 heb ik eindelijk de stap durven zetten om zangles te nemen en dat had ik écht eerder moeten doen. 

10. Wat is je favoriete fruitsoort?
Ik eet iedere ochtend een banaan, dus dat is absoluut mijn favoriete fruitsoort. In de zomer ben ik ook dol op aardbeien. Eigenlijk vind ik het meeste fruit lekker.

11. Wat is een eigenschap die je wel zou willen hebben?
Geduld. Ik ben soms zo onrustig. Als ik bijvoorbeeld iets nieuws wil leren en het lukt niet meteen, dan heb ik al de neiging om dingen het raam uit te gooien. Ik kan soms best ergens rustig aan werken, maar dan moet ik weten dat ik het kan ofzo. Anders kan ik me niet ontspannen.

Mijn nieuwe vragen:

1. Wat eet jij het liefst als ontbijt?
2. Welk boek moet iedereen volgens jou gelezen hebben?
3. Welke website (behalve je eigen blog) bezoek jij dagelijks?
4. Wat wilde je worden toen je klein was? En is dat gelukt?
5. Wat was de eerste cd-single die je ooit kocht?
6. Wie was jouw idool in je tienerjaren?
7. Als geld geen rol zou spelen, naar welk land zou je dan op vakantie gaan?
8. Wat vind jij jouw meest irritante eigenschap? En wat denk je dat anderen zouden zeggen?
9. Wie inspireert jou?
10. Wat is jouw droomauto?
11. Is er iets wat je heel graag een keer zou willen doen, wat je eigenlijk niet durft?

De bloggers die ik tag:
Ik heb de mensen opgezocht die ik vaker langs zie komen op mijn blog, omdat ik de meeste daarvan ook terug volg. Mochten jullie de tag al gehad hebben of geen tijd hebben, dan mag je van mij gerust overslaan, maar ik zou het leuk vinden om de antwoorden te lezen!

 1. Karen
 2. Rianne
 3. Sanne
 4. Mich
 5. Caroline
 6. Petra
 7. Judith
 8. Laura
 9. Stephanie
 10. Gadis
 11. Willem

12 reacties

 1. Lauradenkt

  Ik doe eigenlijk niet aan tags, maar ik kan de antwoorden ook gewoon hier geven, dus dan doe ik dat als je het niet erg vindt. In ieder geval bedankt voor de tag! 🙂

  1. Wat eet jij het liefst als ontbijt?
  Een boterham, beleg is verschillend.
  2. Welk boek moet iedereen volgens jou gelezen hebben?
  Extreem Luid en Ongelooflijk Dichtbij van Jonathan Safran Foer.
  3. Welke website (behalve je eigen blog) bezoek jij dagelijks?
  Hotmail, Twitter.
  4. Wat wilde je worden toen je klein was? En is dat gelukt?
  Schrijfster. En dat is (nog) niet gelukt.
  5. Wat was de eerste cd-single die je ooit kocht?
  Geen idee!
  6. Wie was jouw idool in je tienerjaren?
  Had ik niet echt.
  7. Als geld geen rol zou spelen, naar welk land zou je dan op vakantie gaan?
  Amerika.
  8. Wat vind jij jouw meest irritante eigenschap? En wat denk je dat anderen zouden zeggen?
  Hmm, mijn perfectionisme of mijn onzekerheid.
  9. Wie inspireert jou?
  Veel mensen, maar om een voorbeeld te noemen: ik ben taalcoach voor een Birmese vrouw en ik vind het heel knap hoe ze haar leven probeert op te bouwen in Nederland.
  10. Wat is jouw droomauto?
  Een Audi, denk ik. Ik heb niet zoveel verstand van auto’s 😛
  11. Is er iets wat je heel graag een keer zou willen doen, wat je eigenlijk niet durft?
  Jeetje lastig, dat weet ik niet!

  • Roxanne

   Maakt niet uit hoor 🙂 ik doe het ook niet altijd, maar soms zijn ze best leuk! 🙂 leuk om te lezen in ieder geval!

 2. Sandra

  Mijn blog net verhuisd en gewijzigd, maar daarom vind ik het wel heel erg leuk dat je me getagged hebt. Ik ga hem dus van je overnemen en je vragen eens even beantwoorden.
  Je ziet hem vanzelf verschijnen op mijn blog!

 3. Rianne

  Wat lief dat je me getagd heb! Alleen probeer ik niet meer met zulke stokjes/tags/blogchallenges mee te doen, maar ik ga deze blog wel opslaan en wellicht iets creatiefs meedoen zodat ik de antwoorden tóch beantwoord 🙂

 4. Mich

  AAAAAAAAAAAAAAAAHHHHHH wat een moeilijke vragen! Ik ga hem proberen! Je ziet hem vanzelf! 🙂

  p.s. Leuk dat mijn soap zo wordt gewaardeerd 😛

 5. Peet

  Wat leuk om je antwoorden te lezen én dat je me getagt hebt! Ik ga eens kijken wat ik met de vragen kan doen op mijn blog. Wel weer leuke input voor content 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.