Van student naar mama blogger

geplaatst in: Schrijven | 0

Een paar dagen geleden postte ik een berichtje op Twitter dat ik het gevoel heb dat ik steeds meer een mama blogger word. De tweet kreeg een aantal likes van andere mama en papa bloggers. Zij vinden het ongetwijfeld leuk, maar of dat voor al mijn andere volgers ook geldt, weet ik natuurlijk niet. Ik wilde er hoe dan ook op mijn blog nog even op terug komen, omdat er veel meer over te zeggen valt dan je kwijt kunt in 160 tekens.

Roxxy84 is mijn persoonlijke blog waar ik schrijf over alles wat me bezig houdt. Het is bijna een soort van dagboek en de artikelen vertellen mijn verhaal. Toen ik begon met bloggen op roxxy84.nl was mijn leven heel anders dan het nu is. Ik had net een paar maanden een relatie met Pel, we woonden net samen en ik stond op het punt mijn studie weer op te pakken. Ik heb in die tijd geschreven over onze uitjes, mijn leven, mijn studie, vakanties en andere dingen. Toen mijn studie (bijna) voorbij kwam, kreeg ik ook andere interesses en maakte ik weer nieuwe dingen mee. Zo hebben we kittens opgevangen, ben ik geopereerd en uiteindelijk raakte ik zwanger.

Ik maakte de beslissing om thuis te blijven bij Marcel. Ik schreef over mijn zwangerschap en nu ook over mijn leven als moeder. Natuurlijk wissel ik dat nog wel af met andere onderwerpen, maar ik maak soms gewoonweg niets anders mee. Dan ben ik thuis met Marcel. Meer dan mijn huishouden, de boodschappen en het zorgen voor de kleine zit er op die dagen niet in. Dat geeft niets, maar het levert ook niet elke dag een bak vol inspiratie op. Daarnaast zijn die kleine dingen voor mij soms heel bijzonder en daar schrijf ik dan wel wat over.

Hoe dan ook, mijn blog is in de afgelopen zes jaar met mij mee gegroeid en het is voor mij leuk om daar op terug te kijken. Voor andere mensen is het misschien niet altijd interessant. Ik denk dat het met persoonlijk bloggen net zo gaat als in het echte leven. Soms verlies je wat volgers/lezers en soms komen er ook weer nieuwe bij.

In 2016 is het me redelijk gelukt om 3-4 artikelen per week te schrijven. Het aantal bezoekers is ook weer wat gegroeid ten opzichte van 2015. In 2015 ben ik ook voor het eerst mijn artikelen gaan delen via Facebook en ik heb nu bijna 100 volgers. Met enige regelmaat bloggen heeft dus een positieve invloed op de statistieken. Dus hoewel ik nog niet weet waar ik over zal schrijven dit jaar, heb ik wel weer energie om gewoon lekker verder te gaan waar ik mee bezig ben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.