QIQO – Your hot cup of energy

geplaatst in: In de keuken | 0

Wie mij een beetje kent, weet dat ik iets heb met energiedrankjes. Volgens mij kun je gerust stellen dat het mijn grootste verslaving is. Ze geven allang geen energie meer, want één van de nadelen van cafeïne is dat het went. Een aantal weken geleden kwam ik in aanraking met QIQO, een warme energiedrank gemaakt van mate, guarana en granaatappel. Zou dit een gezond alternatief kunnen zijn voor mijn verslaving? Ik wilde het in ieder geval graag proberen.

Terug naar 2003

Om uit te leggen waarom QIQO me meteen aansprak, moet ik jullie eerst een jaar of vijftien mee terug nemen in de tijd. In 2003 deed ik – voor het eerst – eindexamen. Ik wist nog niet wat ik wilde gaan studeren en maakte plannen om te gaan reizen. Ik zocht een reismaatje en we dachten na over de bestemming. Het zou Zuid-Amerika worden. We volgden lessen Spaans, lazen boeken en bedachten een route. Helaas heb ik de reis zelf nooit gemaakt, maar hij ging wél. Na drie maanden kwam hij terug en hij had een stukje Zuid-Amerika voor me meegenomen in de vorm van cd’s, mate en een guampa met bombilla (de beker waar je mate uit hoort te drinken.) Super tof! De smaak van mate is helaas erg wennen en het was niet echt wat voor mij. Misschien dat de sfeer een beetje ontbrak in mijn studentenkamertje in Utrecht?

De smaak van QIQO

Maar goed, nu kwam ik online in aanraking met QIQO. Het ingrediënt mate viel me meteen op en ik vroeg me dus af of de smaak beter zou zijn als de mate gecombineerd is met andere smaken. Daarnaast belooft QIQO dat je er energie van krijgt en dat het een gezond alternatief is voor koffie of energiedrankjes. Ik wilde het proberen, maar ik wist wel dat het een uitdaging zou worden voor QIQO om mij helemaal te overtuigen. Ik ben niet echt de makkelijkste als het gaat om drinken.

  1. Ik ben eigenlijk totaal geen fan van warme dranken, met uitzondering van warme chocolademelk;
  2. Ik drink het allerliefst uit een blikje of flesje;
  3. Ik ben nogal een gewoontedier.

Ik was erg nieuwsgierig, dus toen ik de zakjes van QIQO binnen kreeg, heb ik het ook meteen geprobeerd. De smaak van de mate viel meteen op, maar deze keer proefde ik dat vooral op de achtergrond. De andere ingrediënten zorgen voor wat meer balans. Toch vind ik het moeilijk de smaak goed te omschrijven, want het is een hele aparte combinatie. Als ik een poging moet wagen zou ik zeggen dat je eerst een beetje het zure ruikt van bessen, maar het drankje smaakt zoeter dan het ruikt. Ik zeg eerlijk dat ik er de tweede keer ook iets meer water bij gedaan heb dan op de verpakking staat en dat ik het toen zelf lekkerder vond.

De grote vraag blijft: Geeft QIQO je ook daadwerkelijk energie? Ik merkte niet direct verschil. Nu moet ik eerlijk toegeven dat ik momenteel heel erg laag in mijn energie zit en dat ik denk dat er helemaal niet is in de wereld wat mij direct energiek kan maken. Daar kan QIQO dus niets aan doen. Ik denk ook dat een aantal van de ingrediënten en voedingsstoffen wat meer tijd hebben om hun werk te doen.

Ben je nieuwsgierig geworden? Je kunt dit drankje gemakkelijk bestellen via de website van QIQO. Hier kun je kiezen of je een hele doos wilt ontvangen of slechts drie zakjes om het een keer te proberen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.