Project zolder

geplaatst in: Thuis | 0

Een huis is nooit af. Ons huis zeker niet. Nadat we hier kwamen wonen, was ik vrij snel zwanger van Espen en daarna hebben we veel klusjes voor ons uitgeschoven. Een van die projecten was de zolder. Toen we dit huis kregen, wilden we er graag een kantoor / relaxruimte van maken, met eventueel een logeerbed. Ook wilden we er kasten neerzetten voor onze boeken en dvd’s, omdat het met kleine kinderen niet handig is om de boekenkasten in de woonkamer te zetten. Marcel had er namelijk altijd veel plezier in alles uit de kasten te trekken. Uiteindelijk kwam er niets terecht van die plannen en zo bleef het een rommelhok met verhuisdozen en allerlei spullen die op zolder waren beland, omdat ze ergens anders in de weg stonden. Op het ergste moment kon je eigenlijk niet eens meer op zolder lopen.

Stap voor stap opruimen

Een paar weken geleden ben ik heel voorzichtig begonnen met het opruimen van de zolder. Ik wilde er geen groot ding van maken. De zolder opruimen was een te groot begrip geworden. Elke dag een beetje lukte me wel. Gewoon één doos uitpakken of een kwartier besteden aan het uitzoeken van spullen. Dat was wel te overzien. Ik ruimde op, gooide weg en verkocht wat spullen. Langzaam maar zeker begonnen we het verschil te zien. Dat was het moment waarop we ook meer zin kregen om er daadwerkelijk iets aan te veranderen.

Uiteindelijk kwam Pel ook helpen met opruimen en toen schoot het op. Hij heeft afgelopen zondag samen met Marcel het bureau goed gezet en toen hebben we de spullen boven neergezet die nodig zijn om er te kunnen computeren of werken. Ook hebben we de luie stoel uitgegraven en de tv aangesloten. Kortom, er is eindelijk écht iets gebeurd daar boven op zolder. Er valt nog wel wat te verbeteren, want het zou bijvoorbeeld fijn zijn om een lekkere bureaustoel uit te zoeken, maar het begin is er. Dus wanneer ik even in alle rust wil bloggen of een boek wil lezen, dan weet ik waar ik heen kan.

En de andere helft van de zolder? Ja, die staat nog helemaal vol met dozen en andere meuk. Het is de bedoeling om gewoon rustig verder te gaan met opruimen, maar het is in elk geval al fijn dat je weer op zolder kunt lopen of zitten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.