Over een oude sleutelhanger

geplaatst in: Familie | 10

Toen ik 8 jaar oud was, maakte ik voor vaderdag een houten sleutelhanger voor mijn vader (foto links). Zijn naam stond erop. Ik vond hem destijds mislukt, maar hij was er zo blij mee dat hij hem aan zijn sleutelbos hing. Door de jaren heen viel het me wel eens op dat hij er nog aan hing, maar ik lette er eigenlijk niet zo op. Tot dit jaar. Met vaderdag liet mijn vader me zien dat zijn sleutelhanger kapot was. Hij vond het helemaal niet leuk! Ik was zelf vooral verbaasd dat het ‘stomme ding’ nog leefde na 22 jaar. Hoeveel vaderdag cadeaus blijven zo lang in gebruik? Hij wilde hem in elk geval niet weggooien, maar had nu een random sleutelhanger aan zijn bos hangen.

Eenmaal thuis dacht ik er nog eens aan. Misschien kon ik een leuke voor hem kopen? Dat voelde niet helemaal goed. Zelf maken is leuker en ik had me al voorgenomen dat ik meer creatieve dingen wilde doen de komende tijd. Ik ging online op zoek naar een idee om er zelf eentje maken en kwam een ontwerp tegen met Scrabble letters. Dat leek me leuk omdat we beide van Scrabble houden. Mijn vader is echt vreselijk fanatiek als het op Scrabble aankomt en de dag dat ik van hem win, moet nog komen. Via Marktplaats bestelde ik de letters van zijn naam en ik bedacht een manier om deze om te toveren tot een sleutelhanger. Op de foto rechts zie je het resultaat.

Gisteren gingen we voetbal kijken bij mijn ouders en ik nam de nieuwe sleutelhanger voor hem mee. Hij voelde aan het cadeaupapier en vroeg me of ik een sleutelhanger had gekocht. Dat vond hij al een leuk cadeautje. Toen hij hem uit het papier haalde, was hij heel erg blij. Een nieuwe, zelfgemaakte sleutelhanger dat was nog veel leuker! Meteen hing hij zijn sleutels eraan. Dit was duidelijk een goed idee!
2014-06-22 17.42.11-12014-06-22 16.00.40

10 reacties

 1. Emmy

  Ik vind het echt een heel tof ding! En ook zo tof, dat met zo’n klein dingetje iemand al helemaal blij kan worden.

  • Roxanne

   Dat vind ik dus ook. Dan is het ook heel leuk om voor iemand iets te doen of maken.

 2. Sanne

  En hij is hartstikke leuk geworden ook. Hopelijk heeft je paps er nog heel lang plezier van.

 3. Khim

  Blij zijn met kleine dingen, leuk om dat te zien šŸ™‚ Beide blij! Hopelijk blijft deze ook nog jaren mee gaan.

 4. Yvon

  Wat een mooie en goede vervanging van de oude sleutelhanger. Erg leuk gedaan!
  Hopelijk gaat deze ook weer zo lang mee.

 5. Tamara

  Leuk he dat sommige cadeautjes nog lang worden gebruikt. Leuke nieuwe sleutelhanger! Dat deze ook maar lang mee mag gaan.

 6. Willem

  Leuk gedaan, soms kunnen zulke kleine dingen in het leven zo’n grote emotionele waarde hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.