Opruimen alsof je gaat verhuizen

geplaatst in: Thuis | 5

Mijn moeder gaf me ooit de tip om zo af en toe je huis op te ruimen ‘alsof je gaat verhuizen’. Daar bedoelde ze mee dat je alles wat je niet gebruikt of niet mee zou nemen naar een nieuw huis net zo goed nu vast weg kan gooien. Top advies. Zo af en toe haal ik een kast of lade helemaal leeg en dan bekijk ik alles wat erin ligt. Geloof me, ik verzamel iedere keer toch weer een heleboel rommel. Dat komt dan in de kast terecht en voor je het weet, heb je geen ruimte meer.


Verhuizen lijkt inmiddels dichterbij dan we in eerste instantie dachten. In januari zijn we gaan kijken bij een huis in Vleuten. Qua ruimte vonden we het een mooi huis voor ons gezin. Er moet nog wel iets aan gebeuren, maar het is geen bouwval, dus dat valt allemaal wel mee. Het hoeft natuurlijk ook niet allemaal binnen een week klaar te zijn. Het was alleen even afwachten of we het papierwerk rond zouden krijgen. De verhuurmakelaar heeft inmiddels nog maar één formulier nodig en dan zou het huis van ons kunnen worden. We hebben dus een optie op een huis. Wow.

Dit betekent wel dat we nu serieus aan de slag moeten wat opruimen betreft. Alles wat ik nu weg doe (weggooi, weg geef of verkoop) hoeven we straks niet mee te nemen. We hebben de afgelopen weken al een beginnetje gemaakt. Het grofvuil is langs geweest voor de troep die op het balkon stond en ik heb alle kledingkasten goed opgeruimd. Tijd om verder te gaan met de rest van ons huis. Daar gaan nog wel wat uren in zitten, maar het moet nu echt gebeuren. Hoewel er nog niks zeker is, ben ik al in staat de verhuisdozen tevoorschijn te halen zodat ik alvast in kan pakken wat wél mee moet.

En wat ons huisje betreft? Duimen jullie voor ons dat het gaat lukken?

5 reacties

    • Roxanne

      Ik heb wel met enorm veel pijn in mijn hart afscheid genomen van een heleboel boeken twee jaar terug… maar ik had gewoon écht geen ruimte om alles te bewaren en ik heb gewoon 4 volle boekenkasten staan nog…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.