Open brief aan de Staatsloterij

geplaatst in: Life | 4

We dromen allemaal wel eens over het winnen van de loterij. In werkelijkheid komt daar vaak weinig van terecht. Dit kwam van de week ter sprake op Twitter met iPixelDiva. Ik zei tegen haar wat ik vaker zeg, namelijk dat ik ook blij zou zijn met een kleiner bedrag. Een paar honderd euro, duizend misschien? Dit zou het leven namelijk al een heel stuk aangenamer maken. Meer mag natuurlijk altijd, maar wat moet je in vredesnaam met een paar miljoen? We weten dat er meer mensen zijn die zo denken. Daarom schreven we onderstaande open brief aan de Staatsloterij.

Beste dames en heren van de Staatsloterij,

Een mens kan nooit te veel dromen hebben, alleen te weinig geld om ze waar te maken. Daarom schaffen wij iedere maand opnieuw dat ene Lot – en soms in een wilde bui zelfs meerdere – aan, opdat we die dromen – die ons ’s nachts wakker houden – ook in werkelijkheid kunnen uitvoeren.

Daarbij valt ons telkens weer op dat de Hoofdprijs van uw Loterij een volslagen utopie is. Want waarom zo buitensporig hoog qua nullen? Er valt iets voor te zeggen – als u die Hoofdprijs in meerdere kleinere bedragen over meerdere Loten verdeelt – zodat meerdere mensen zullen kunnen meegenieten als het Lot hun deel wordt.

Graag willen wij deze suggestie bij u neerleggen ter overweging. Namens een groot deel van de goegemeente menen wij dat dat de maakbaarheid van onze dromen goed zal doen.

Wij horen – vanzelfsprekend – gaarne uw mening inzake deze kwestie.

Met vriendelijke groet,

Roxxy84 & iPixelDiva

4 reacties

 1. Marieke

  Goede brief! Benieuwd of ze deze ook gaan lezen en belangrijker nog, dat ze er ook wat mee gaan doen.

 2. Sammie

  Goeie brief en ben het er ook helemaal mee eens 🙂 Ik kan me alleen bijna niet voorstellen dat ze er iets mee gaan doen, er zal wel een reden zitten achter de enorm hoge prijs, iets waardoor zij maar blijven verdienen en wij allemaal blijven dromen 🙂

  • Roxanne

   Nee precies er zal wel iets achter zitten en toch vonden we dat het wel een keer gezegd mag worden 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.