Mijn toffe oma

geplaatst in: Familie | 5

Ik schreef al een paar keer over mijn opa, maar bij mijn lieve opa hoort natuurlijk ook een oma. In het kader van Throwback Thursday heb ik een oude foto ingescand. Mijn oma en ik in de tuin van mijn oom en tante tijdens een barbecue met de hele familie. Dit moet in de zomer van 2004 geweest zijn. Deze foto vind ik nog steeds erg lief.

rox en omaIk ben echt dol op mijn oma, dat is altijd al zo geweest. Ze is een pittige, Volendamse dame. Ze is lekker direct en eerlijk, alles wat ze denkt gooit ze eruit. Dat doe ik zelf ook vaak en het zijn eigenschappen die ik absoluut kan waarderen in anderen. Daarnaast is ze gewoon erg lief. Voor mij dan. Ik ben haar oudste kleinkind en dat maakt onze band extra bijzonder. Als klein meisje paste ze vaak op, ik was heel vaak bij oma. Later hadden mijn opa en oma een caravan op dezelfde camping als mijn ouders, dus we zagen ze tijdens de zomervakantie echt elke dag. Ik was dan meer bij oma te vinden dan bij onze eigen caravan.

De laatste tijd is alles aan het veranderen tussen ons. Gelukkig wel in positieve zin. Nu ik zwanger ben, praat ze nog meer tegen me. Ze vertelt me verhalen over vroeger, haar zwangerschappen en hoe mijn moeder en ooms waren als kind. Ze zoekt van alles op over zwanger zijn in 2015 en probeert me overal voor te waarschuwen. Ook is zij degene die elke keer weer het meest uitkijkt naar de nieuwe echo foto’s. Ze kan niet wachten om haar (tweede) achterkleinzoon te ontmoeten. Het is fijn dat ze zo met ons meeleeft. En ik hoop ook dat ze onze kleine nog lang mag meemaken. Oma is inmiddels 80 en heeft natuurlijk ook niet het eeuwige leven. Voor nu gaat alles nog goed met haar, dus ik hoop dat dit nog lang zo blijft. Ik zou namelijk echt niet weten wat ik zonder haar zou moeten!

5 reacties

  1. Sammie

    Toffe foto en wat leuk dat je oma zo mee leeft! Heb je haar al een keer mee genomen met het maken van de echo?

    • Roxanne

      Nee dat nog niet. Ik heb mijn ouders om de beurt een keer meegenomen. Dat dan weer wel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.